Když jsem hledala recepty na bramborové placičky se špenátem, většinou špenát sloužil jen jako “zelený doplněk”. Jiné pořádně zelené placičky zase byly jen ze špenátového protlaku bez jakékoliv struktury.
Vytvořila jsem je tedy po svém tak, abych zakomponovala celé 1 balení mraženého špenátu. Mám na mysli sekaný listový špenát. Když ho podusíte, jsou v něm opravdu kusy listů špenátu. A to se do těchto bramborových placiček hodí nejlépe.
Abych hmotu trochu zpevnila a zároveň zajistila, že placičky budou na povrchu lehce křupavé, doladila jsem konzistenci kukuřičnou polentou.
Kukuřičnou polentu koupíte ve 2 verzích. První je tradiční polenta, kukuřičná krupice, která se dle tradičního postupu musí vařit klidně i půl hodiny.
Pro potřeby dnešní doby a rychlé kuchyně se však častěji setkáme s polentou instantní. A přesně tu potřebujeme pro tento recept.🙂
Instantní polentu poznáte tak, že je to napsáno na obalu. Buď je tam napsáno přímo “instantní” nebo “polenta express” nebo “Ready in 3 minutes”…atd.🙂
Při dochucování je dobré myslet na to, že brambory i špenát jsou méně výrazné ingredience, proto je třeba brambory ve slupce uvařit v dostatečně osolené vodě a špenát dochutit nejen solí, ale i pepřem, česnekem nebo jak vám vyhovuje. Chuť placiček pak zvýrazní i dip, do kterého se namáčí…
Placičky podávám s domácím jogurtovým nebo jogurtovo-tvarohovým dipem. Jogurt smíchám s tvarohem a ochutím solí, pepřem, citronovou šťávou a přidám trošku olivového oleje a oblíbené koření nebo sušené bylinky. Někdy dávám pikantní curry koření, jindy jen kopr.
Pokud nemáte nebo nechcete použít polentu, lze placičky podobným způsobem dohustit i jinou “suchou” ingrediencí.
> ☝️Tip na další placičky? Doporučuji vyzkoušet tyto rýžovo – mrkvové placičky se sýrem.🙂
Ať se vám placičky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: