Ve starším časopisu jsem narazila na “Srbskou pomazánku”. Zaujaly mě v ní 3 ingredience. Uzená makrela, čerstvé zelí a ajvar.
Někdy připravím i tuto verzi. Já jsem se ale touto pomazánkou jen inspirovala použila tuňáka a zelí sterilované, u kterého mám jistotu, že nebude do pomazánku pouštět vodu.
Chuť perfektně doladí ajvar, což je výrobek, který se stal stálicí v mých zásobách. Jedná se o konzistencí jemnou čalamádu, pastu z paprik a lilků. Koupit se dá jak v jemné, tak v ostré variantě. Ajvar kupuji co nejkvalitnější bez zbytečných přísad a konzervantů. Kromě pomazánek ho přidávám do dipů, luštěninových jídel a různých rajčatových či gulášových polévek.
> ☝️Ajvar můžete použít také v této pikantní pomazánce z ricotty.🙂
Ať se vám pomazánky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: