Při přípravě pomazánek mám ráda jednoduchost. Není třeba ingredience překombinovávat. Proto ráda připravuji pomazánku buď tuňákovou, vajíčkovou nebo čistě rostlinnou z tofu a mrkve.🙂
Občas je ale lepší odsunout princip “buď a nebo” stranou a těšit se z výsledku, který chutná.🙂
Kombinace tofu, vajec a tuňáka zajistí pomazánce dostatek bílkovin a sytost.
Když nemám citronovou šťávu, okyselím pomazánku třeba troškou balsamikového octa.
S kurkumou zacházejte opatrně. Velmi barví. Platí, že méně je více. Koupit ji můžete sypkou ve formě koření, objevíte ji však také v obchodech jako čerstvý oddenek typově podobný zázvoru.
Uzené tofu má výraznou chuť, což se k jemné chuti mrkve hodí. Použít však můžete i tofu natural nebo marinované tofu.
Jak se dá ještě použít uzené tofu? Doporučuji vyzkoušet noky se zelím a uzeným tofu.
Ať se vám to povede!🙂
Sdílet recept myšičky na: