Zeleninovou polévku připravuji v mnoha verzích podle sezóny nebo podle toho, jaké mám zrovna ingredience. Teď jsem si vše zjednodušila a sáhla po slovenské mražené zelenině.
S každou mraženou zeleninou bude polévka chutnat jinak. Tato byla bez cibule, papriky, hrášku a kukuřice. Naopak obsahovala brokolici, květák a 2 druhy mrkve. Pro tuto polévku ideální.
Znova pro jistotu zopakuji, že jakékoliv zavářky do polévek, ať už to jsou knedlíčky, nočky, strouhání či různé kapání, je otázkou praxe a zkušenosti s různými druhy mouk, strouhanek či vloček. Jednoduše je třeba vychytat hustotu hmoty, která má vliv na to, zda budou nočky měkčí či tužší.
Drožďové nočky v tomto receptu mi vyhovují výraznou chutí a také jednoduchostí jejich zavaření do polévky přes sítko. Kdybych neměla sítko, vyrobila bych větší nočky tak, že bych je nabírala lžičkou a vkládala do vroucí polévky. Musí se však pracovat rychle.🙂
Na závěr polévku ještě doladím čerstvými nasekanými bylinkami. Teď to byla vojtěška.
> ☝️Další snadná polévka plná zeleniny? Doporučuji vyzkoušet tuto italskou polévku s cuketami.🙂
Ať se vám polévky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: