Ať vařím jakoukoliv luštěninovou polévku, vždy ji doplňuji o zeleninu. Luštěniny jsou sice velmi zdravé, není však třeba přehánět to s nimi v rámci 1 porce. Vyplatí se je jíst spíš pravidelně, ale v přiměřeném množství.
Krémovou cizrnovou polévku proto doplňuji třeba batáty, do čočkové polévky dávám zase mrkev. Polévky z mungo fazolek ráda dělám v orientálním duchu a doplňuji je o rajčata, kapustu, mořskou řasu nebo celer.
Teď jsem zvolila postup, kdy jsem si nejdříve samostatně pohodlně bez práce uvařila mungo a mezitím jsem si vedle na pánvi připravila cibulový základ s celerem, který pak polévku skvěle doplní a dochutí.
Malým i velkým polévka chutnala a nikdo nepoznal, že ony bílé kostičky jsou celerové.🙂
Pokud polévku pojmete v orientálním duchu a dáte do ní bu’d koření garam masala nebo římský kmín či zázvor, můžete ji na závěr doladit ještě troškou citronové šťávy. Tato ingredience se objevuje v originálních receptech tohoto typu a zvýrazní chuť polévky.
> ☝️Tady je další nápad, jak využít mungo. Doporučuji vyzkoušet tento Dhál z fazolek mungo s rajčaty a kokosovým mlékem.🙂
Ať se vám recepty s mungem povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: