Tradiční italská rajčatová “chlebová” polévka Pappa al pomodoro

Tradiční recept z Toskánska přímo od Itala. Jednoduchá, hustá a voňavá polévka, jejíž základ tvoří kvalitní čerstvá zralá rajčata a dobrý chléb. Snadná a praktická na přípravu, z běžně dostupných surovin.
Tvarohové krupicové noky s jahodovým rozvarem a zakysanou smetanou

Vděčné tvarohové těsto umíchané raz dva. Rychlý a praktický způsob, jak si dopřát chuť ovocných tvarohových knedlíků. Do 15 minut na stole. S jahodami a smetanou vynikající!
Avokado – clanek + tipy na recepty

aaa
Tagliatelle s rychlou avokádovou omáčkou – stačí tyčový mixér!

Krémové a syté těstoviny, které máte se vším všudy do 15 minut na talíři. Omáčka se rychle a pohodlně připraví pomocí tyčáku a dochutí podle situace. Jednoduché jídlo, které funguje jako rychlooběd i jako luxusní večeře.
Vege “nemasové” kuličky + smetanová krémová omáčka + křupavé brambory pečené v troubě

Raz dva připravené kuličky bez masa v jednoduché lahodné smetanové omáčce. Rychlé a snadné “vege” jídlo, ke kterému se dokonale hodí brambory pečené v troubě.
Vege lasagně – jednoduché na přípravu, bez masa, bez lepku

Vynikající, syté a na přípravu snadné lasagně s alternativou mletého masa na bázi rostlinných bílkovin. Bílá bešamelová omáčka z rostlinné smetany a rýžové mouky dodá jídlu typickou krémovost. Žádná nudná “zdravá” alternativa, ale skvělé jídlo. Obrázek je více než tisíc slov.🙂
Gulášovka z mletého masa s bramborami a červenou čočkou

Plný hrnec syté a voňavé polévky, která je přirozeně hustá díky červené čočce. Čočka se v polévce elegantně “ztratí”, přitom každou porci doplní o živiny a vlákninu. Snadný recept, na kterém není co zkazit.
Celestýnské nudle do polévky – atraktivní alternativa nudlí

Tradiční vložka do čirých polévek a vývarů, kterou raz dva připravíte na pánvi. Obrovskou výhodou domácí přípravy je možnost zvolit pokaždé jiný druh mouky či jejich kombinace. Celestýnské nudle lze pohodlně připravit také v bezlepkové verzi.
Bryndzová pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou

Výrazná bryndza se perfektně hodí jako základ rychlé pomazánky. Jogurt zjemní její chuť a vyladí konzistenci. Jarní cibulka dodá strukturu, koření šmrnc a barvu. Vynikající na čerstvém chlebu či moderních celozrnných knackebrotech.
Sendvič s omeletou – vláčný a praktický na cestu

Vláčný sendvič, ze kterého nic neteče ani nevypadává. Zelenina je zapečená v atraktivní omeletě. Naskládaná omeleta mezi 2 plátky chleba vyřeší rychlý oběd nebo svačinu do krabičky. Geniálně praktické, rychlé a snadné na přípravu.
Těstovinky od maminky – S kuřecím masem a jemnou smetanovou kari omáčkou

Rychlá omáčka ze smetany s kostičkami šťavnatého kuřecího prsa. S těstovinami atraktivní jídlo, které díky dětskému kari koření vůbec nepálí. Do 20 minut na stole.
Kapustové karbanátky se sýrem pečené v troubě

Karbanátky bez masa a mouky. Základ tvoří kapusta a sýr Gouda. Žádný bordel v kuchyni z trojobalu a žádné stepování u pánve plné oleje. O vše se prakticky postará trouba.
Těstovinky od maminky – Krémové vrtulky s Vege-rajčátky

Geniálně jednodnoduché a na přípravu snadné těstoviny, které chutnají capartům i dospělým. Kuchařský fígl zajistí úžasnou krémovost vrtulek. Vege-rajčátka dodají barvu i šmrnc. Kečup si nechte na jindy…🙂
Krůtí kuličky ve svíčkové omáčce – snadný postup, pečené v troubě

Měkké masové kuličky ve smetanové svíčkové omáčce, která je zcela bez mouky, zato plná zeleniny. Rychlá příprava, vše společně dušené v troubě. Kuličky jsou krásně šťavnaté. Vychytané osvědčené dochucení, díky kterému omáčka sedne malým i velkým.
Lívance z ovesné a rýžové mouky s tvarohovo-smetanovým krémem – kynuté, bez lepku

Výbornou chuť kynutých lívanců si můžete snadno dopřát i bez bílé polohrubé. Skvěle funguje kombinace bezlepkové ovesné a rýžové mouky. Nadýchaný domácí krém z tvarohu a šlehačkové smetany je na lívancích neodolatelný…
Rychlá pánev s neloupanou červenou rýží, zeleninou a tempehem

Snadné jídlo bez masa, jehož základ tvoří výživná neloupaná červená rýže. Papriky s pórkem se postarají o zdroj vlákniny a antioxidantů, uzený tempeh zajistí výraznou chuť a bílkoviny. Praktické i jako jídlo do krabičky.
Šťavnaté kuřecí kousky s rýží basmati a zelenými fazolkami

Rychlé a jednoduché minutkové jídlo. Výrazné a šťavnaté kousky masa, nadýchaná rýže basmati a křupavé fazolky “chytře” připravené v páře. Skvělá kombinace chutí.
Gorolská pomazánka z bílé ředkve – rychlá a zdravá svačina

Jednoduchá a rychlá pomazánka, jejíž základ tvoří svěží bílá ředkev. Pomazánka je hutná, dochucená originální směsí ze sušené zeleniny a bylinek. Na žitném chlebu perfektní výživná svačina.
Polévka z rajčat a řapíkatého celeru + sýrové knedlíčky z polenty

Výrazná polévka v italském duchu plná rajčat a zdravého řapíkatého celeru. Přirozeně hustá, chuťově plná. Sytost a zajímavost jí dodávají vynikající sýrové knedlíčky z polenty, které máte hotové raz dva.
Zapečený květák ve stylu francouzských brambor

Atraktivní jídlo z jednoho pekáče inspirované francouzskými bramborami. Celá velká hlávka květáku zapadne natotata. Vejce a kvalitní šunka dodají sytost, smetana vláčnost. Chuť a barva skvěle vyladěná díky voňavému koření.