Cílem tohoto receptu bylo připravit výraznou rajčatovou polévku a také zakomponovat řapíkatý celer. Ten polévce dodává nejen zajímavou strukturu, ale i biologicky aktivní látky navíc. Jeho chuť je v polévce velmi jemná…
Knedlíčky mě stály několik pokusů, aby byl výsledek co nejlepší.🙂 Držela jsem se italského rozpoložení, proto padla volba na polentu, italský vyzrálý sýr, italské bylinky a olivový olej. Receptura je vychytaná tak, aby byly knedlíčky pevné, ale zároveň jemné, vláčné a přirozeně bezlepkové.
Na polévku
Na polentové knedlíčky – cca 12 ks
Když je prostor, připravím si těsto na knedlíčky s předstihem. Hmota je pak více kompaktní, polenta se hezky rozleží…Tyto polentové knedlíčky dělám ráda i do jiných polévek. Třeba do krémové cuketové.
Pokud, jako já, rádi připravujete boloňské těstoviny, smetanové omáčky k nokům, lasagně či rajčatové polévky, doporučuji mít doma po ruce koření Boloňka, které jsem si zamilovala. Za mě je toto koření geniální a praktické v tom, že vůbec NEPÁLÍ, takže sedne i menším dětem. Obzvlášť ve špagetách.🙂
Když je sezóna, připravuji polévku také z velkých čerstvých rajčat. Ty však předem zbavím slupky.
Sdílet recept myšičky na: