Recept

Těstovinky od maminky – S kuřecím masem a jemnou smetanovou kari omáčkou

Rychlá omáčka ze smetany s kostičkami šťavnatého kuřecího prsa. S těstovinami atraktivní jídlo, které díky dětskému kari koření vůbec nepálí. Do 20 minut na stole.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Druhý recept ze série “Těstovinky od maminky”, který se u nás doma jí bez řečí.🙂

Minutková úprava masa zajistí jeho šťavnatost. Omáčka je hotová za pár minut a není třeba ji vůbec zahušťovat. Recept, který vždy funguje.🙂

Recept je z 1 kuřecího prsa, tak si množství případně navyšte jak budete potřebovat.

Ingredience na 2 až 3 porce

  • Těstoviny (použila jsem italské těstoviny ve tvaru Gnochci)
  • 1 střední kuřecí prso
  • 1 krabička 33% smetany (asi 250 ml)
  • Přepuštěné máslo
  • 1/2 až 3/4 lžičky nepálivého kari koření bez soli – TOP je Dětské kari Jasmínka
  • Trochu soli na případné doladění chuti

Postup

  1. Příprava masa. Do menší nepřilnavé pánve dám trochu másla Ghí a kuřecí prso vcelku a bez ochucení opeču pozvolna z obou stran. Když je 1 strana propečená více jak z půlky, maso otočím a přidám ještě trochu másla. Máslo pak párkrát lžičkou naberu a pokapu s ním maso. Maso odložím stranou na prkýnko a nechám chvíli odpočinout. Pak ho nakrájím na malé kostičky. I kdyby bylo maso uprostřed ještě trochu růžové, dojde pak v omáčce.
  2. Zatímco připravuji maso a omáčku, uvařím těstoviny dle návodu.
  3. Do Hlubší pánve vliju smetanu. Nechám ji pár minut probublávat a pak ji ochutím dětským kari. Vsypu kostičky masa. Nechám dle situace několik minut povařit. Omáčka přirozeně zhoustne.
  4. Vsypu přiměřené množství těstovin a promíchám tak, aby se vše hezky propojilo. Hotovo!

TIP č. 1

Základní verzi receptu můžete doplnit také o zeleninu. Osvědčilo se mi připravit zeleninu zvlášť a pak ji jen vmíchat do omáčky spolu s těstovinami. Můžou to být malé uvařené růžičky brokolice, cukrový hrášek, pórek, zelené fazolky, slabá kolečka mrkve, batát. Zkrátka co projde a jak to kdo snese.🙂

 TIP č. 2

Omáčka se hodí také k nokům. To je varianta, u které jsem poprvé použila koření Dětské kari Jasmínka. I jemné druhy kari byly do té doby u mých holek na blacklistu, protože jídlo ve výsledku vždy trochu pálilo a to jim nesedělo. Takže díky Jasmínce vyřešeno a repertoár oblíbených omáček doplněn o další stálici. Já si svoji porci tuním o pořádnou dávku chilli.😅

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...