Výrazná bryndza se perfektně hodí jako základ rychlé pomazánky. Jogurt zjemní její chuť a vyladí konzistenci. Jarní cibulka dodá strukturu, koření šmrnc a barvu. Vynikající na čerstvém chlebu či moderních celozrnných knackebrotech.
Bryndzu v misce rozmíchám s jogurtem do požadované konzistence. Nesolím, bryndza je slaná dost.
Jarní cibulku nakrájím na drobno a vmíchám ji k bryndze. Někdy dávám pažitku.
Vyladím kořením a bylinkami, aby měla pomazánka barvu. Klasikou je mletá červená paprika. Teď jsem to pojala moderněji a zakomponovala Davídkovu směs se sušenou rajčatovou šťávou a bylinkami.
Podávám na čerstvém kváskovém chlebu nebo na různých “křupavých” chlebech. Hotovo!
TIP č. 1
Bryndzovou pomazánku někdy doma nemažeme na pečivo, ale podáváme ji jako doplněk k bramborám na loupačku. Skvěle se to k sobě hodí.👍
TIP č. 2
Tradičně se na Slovensku bryndzová pomazánka dělá tak, že se bryndza vyšlehá se smetanou a ochutí paprikou a na jemno nakrájenou cibulí. Mě napadlo vyladit pomazánku do červené barvy sušenou rajčatovou šťávou, která tvoří základ kořenící směsi vege-rajčátka. Vege-rajčátka jsou vynikající také v těchto krémových vrtulkách nebo jimi ochucuji okurkovo-rajčatový zeleninový salát s olivovým olejem.🙂
> ☝️Máte rádi bryndzu? Doporučuji vyzkoušet tyto tradiční halušky s bryndzou.