Recept

Tagliatelle s rychlou avokádovou omáčkou – stačí tyčový mixér!

Krémové a syté těstoviny, které máte se vším všudy do 15 minut na talíři. Omáčka se rychle a pohodlně připraví pomocí tyčáku a dochutí podle situace. Jednoduché jídlo, které funguje jako rychlooběd i jako luxusní večeře.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 2 porce

  • Těstoviny tagliatelle – asi 200 g v suchém stavu, ideálně tenčí, chlazené nebo prémiové
  • 1 velké nebo 2 menší zralá avokáda (Lze koupit jako RTE = Ready To Eat)
  • Šťáva z 1 citronu
  • Větší hrst lístků čerstvé bazalky
  • Sůl
  • Pepř a sušený česnek – Já používám koření garlic pepper
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Dám vařit dostatečné množství vody na těstoviny a uvařím je podle návodu v osolené vodě tzv. “na skus”.
  2. Zatímco se vaří těstoviny, připravím omáčku pomocí tyčového mixéru. Avokádo rozkrojím, vyndám pecku, vydlabu a dám do menší vyšší nádoby spolu s ostatními ingrediencemi jako je citronová šťáva, bazalkové lístky, koření a olivový olej. Vše rozmixuji do hladka.
  3. Těstoviny sliju a nechám je trochu “mokré”, aby se dobře promíchaly s avokádovou omáčkou.
  4. Každou porci ozdobím podle situace a přání lístky bazalky, pepřem nebo decentně chilli papričkami.

 TIP č. 1

U kvalitních těstovin platí, že méně je více. Pokud těstoviny podáváte v rámci vícechodového menu, stačí na porci 70 g suchých těstovin. Jako hlavní jídlo bude stačit 100 g. Zajímavostí je, že se v Itálii těstoviny často podávají jako předkrm.🙂

TIP č. 2

Avokádo má jemnou nevýraznou chuť. Aby v těstovinách “nezapadlo”, je potřeba jeho potenciál vytáhnout pomocí výraznějších ingrediencí. Osvědčený je citrón, česnek, chilli, limeta, pepř či výrazné bylinky jako bazalka a koriandr. Za mě je perfektní česnekový pepř GARLIC PEPPER, který funguje jako “zesilovač chuti”. Patří mezi top stálice v mém šuplíku a dodávám díky němu šmrnc také krémové hráškové polévce nebo segedínu.👌

 TIP č. 3

Pokud chcete mít na talíři větší porci, ale né tak kaloricky nabitou, doplňte těstoviny o velkou hrst přepůlených zralých datlových rajčátek.

> ☝️Vyzkoušejte také tagliatelle v houbové verzi. Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou jsou rychlé a výborné.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...