Recept

Gorolská pomazánka z bílé ředkve – rychlá a zdravá svačina

Jednoduchá a rychlá pomazánka, jejíž základ tvoří svěží bílá ředkev. Pomazánka je hutná, dochucená originální směsí ze sušené zeleniny a bylinek. Na žitném chlebu perfektní výživná svačina.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Bílou ředkev kupuji ráda. Nevyhovuje mi ale chroupat ji syrovou “jen tak”. Buď ji nakrájím na hranolky a opeču na grilovací pánvi jako přílohu, nebo ji nastrouhám a připravím pomazánku. Nejraději mám tuto jednoduchou “gorolskou”.🙂

Ingredience

  • 200 g na hrubo nastrouhané bílé ředkve
  • 160 g žervé nebo přírodního smetanového sýra
  • 2 lžičky koření do pomazánek Gorolská směs
  • Sůl
  • Citronová šťáva
  • Jarní cibulka na ozdobu

Postup

  1. Ředkev nastrouhám na hrubo. Trochu ji osolím a nechám na sítku pustit vodu. Důkladně ji několikrát promačkám rukou tak, aby se co nejvíce zbavila vody.
  2. Ředkev smíchám se žervé, Gorolskou směsí a dochutím solí a citronovou šťávou. Nechám chvíli odležet, aby bylinky změkly a chutě se propojily.
  3. Mažu na chleba, bagetku nebo různé křupavé chlebíky a ozdobím jarní cibulkou. Hotovo!

 TIP č. 1

Někdy pomazánku používám i jako zajímavé občerstvení a mažu ji na jednohubky. V tom případě do ní dávám ještě na jemno nastrouhaný sýr, který ji ještě více zhutní. Každou jednohubku pak ozdobím nasekanou pažitkou.

 TIP č. 2

V tomto receptu jsem poprvé pomazánku dochutila moderní originální směsí koření s názvem Gorolská směs, která je primárně určená k dochucení pomazánek, dresinků a bylinkového másla. Skvěle sedí také na rybách nebo v kuskusu. Takže taková moderní šmrncovní “dochucovačka”, kterou se vyplatí mít v zásobě.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...