Na mísu dám větší sítko. To vyložím nějakou slabou látkou. Plátýnko, slabý bavlněný čtverec…(Jednou jsem ustřihla ze starého bílého bavlněného trička😀)
Do sítka vyklopím jogurt a nechám ho pár hodin odkapávat. Když ho nechávám přes noc, dám ho do lednice a ze shora přiklopím talířkem.
Hutnou jogurtovou hmotu používám jako základ libovolné pomazánky. Vynikající je ovšem nechat vyniknout chuť jogurtu a držet se pravidla “méně je více”. Jen obyčejná cibulka udělá divy. Hotovo!
Vykapaný bílý jogurt nemusíte použít jen jako základ pomazánky. Dokáže zjemnit krémové zeleninové polévky, můžete s ním v talíři ozdobit boršč, nebo s ním uvnitř máznout palačinku…
Z tuhého jogurtového základu dělám pomazánku pokaždé jinou. Dospělým chutná ostřejší varianta s čerstvým česnekem, cibulkou, pepřem. Pro děti však připravuji jemnější variantu a jogurtovou hmotu jen decentně doladím DĚTSKÝMI bylinkami Eliška. Dětské bylinky Eliška nepálí a jsou vyladěnou kombinací bylinek, koření a sušené zeleniny, které z “obyčejného” jogurtu vykouzlí atraktivní mazadlo na oblíbené rýžové chlebíky.🙂
“Voda”, která odkape z jogurtu, je syrovátka, která je nabitá biologicky aktivními látkami. Chuťově to není žádná hitparáda, ale můžete ji s klidem vypít.🙂
> ☝️Pro další verzi jogurtové pomazánky a extra výraznou chuť doporučuji vyzkoušet tuto bryndzovou pomazánku s jogurtem.🙂
Sdílet recept myšičky na: