Recept

Jogurtová pomazánka s jarní cibulkou – geniálně jednoduchý trik s “vykapaným” jogurtem

K výrobě hutné zdravé domácí pomazánky stačí známý "velký bílý kelímek" jogurtu. Po odkapání vznikne hutná hmota, kterou můžete dochutit cibulkou, bylinkami, kořením nebo ji jen tak namazat na chleba a posypat pažitkou. Geniálně jednoduché, lehké, výborné!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience – 1 menší miska pomazánky

  • 1 balení velkého bílého jogurtu – 400 g typ Selský
  • 2 až 3 lahůdkové cibulky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Na dochucení sůl, čerstvě namletý barevný pepř

 Postup

  1. Na mísu dám větší sítko. To vyložím nějakou slabou látkou. Plátýnko, slabý bavlněný čtverec…(Jednou jsem ustřihla ze starého bílého bavlněného trička😀)

  2. Do sítka vyklopím jogurt a nechám ho pár hodin odkapávat. Když ho nechávám přes noc, dám ho do lednice a ze shora přiklopím talířkem.

  3. Hutnou jogurtovou hmotu používám jako základ libovolné pomazánky. Vynikající je ovšem nechat vyniknout chuť jogurtu a držet se pravidla “méně je více”. Jen obyčejná cibulka udělá divy. Hotovo!

 TIP č. 1

Vykapaný bílý jogurt nemusíte použít jen jako základ pomazánky. Dokáže zjemnit krémové zeleninové polévky, můžete s ním v talíři ozdobit boršč, nebo s ním uvnitř máznout palačinku…

TIP č. 2

Z tuhého jogurtového základu dělám pomazánku pokaždé jinou. Dospělým chutná ostřejší varianta s čerstvým česnekem, cibulkou, pepřem. Pro děti však připravuji jemnější variantu a jogurtovou hmotu jen decentně doladím DĚTSKÝMI bylinkami Eliška. Dětské bylinky Eliška nepálí a jsou vyladěnou kombinací bylinek, koření a sušené zeleniny, které z “obyčejného” jogurtu vykouzlí atraktivní mazadlo na oblíbené rýžové chlebíky.🙂

 TIP č. 3

“Voda”, která odkape z jogurtu, je syrovátka, která je nabitá biologicky aktivními látkami. Chuťově to není žádná hitparáda, ale můžete ji s klidem vypít.🙂

> ☝️Pro další verzi jogurtové pomazánky a extra výraznou chuť doporučuji vyzkoušet tuto bryndzovou pomazánku s jogurtem.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...