Recept

Těstovinky od maminky – Krémové vrtulky s Vege-rajčátky

Geniálně jednodnoduché a na přípravu snadné těstoviny, které chutnají capartům i dospělým. Kuchařský fígl zajistí úžasnou krémovost vrtulek. Vege-rajčátka dodají barvu i šmrnc. Kečup si nechte na jindy...🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

První recept ze série “Těstovinky od maminky”. Těšit se můžete na osvědčené a chuťově jednoduché těstoviny, po kterých zbydou jen prázdné talíře.🙂

 Ingredience

  • Těstoviny vrtulky (asi na 3 porce)
  • 1 balení 33% šlehačkové smetany
  • Sladká malá rajčátka – datlová, cherry, já použila zralá česká cherry oválná
  • 1 lžíci kořenící směsi se sušenou rajčatovou šťávou Vege-rajčátka
  • Sůl dle chuti

Těstoviny můžete na talíři doladit čerstvou bazalkou, olivovým olejem a vyzrálým sýrem parmezánového typu.

 Postup

  1. Krabičku nebo kelímek šlehačkové smetany vliju do rendlíku nebo do menší pánve a nechám ji tzv.”zredukovat”. 5 až 10 minut ji nechám probublávat, až se trochu odpaří a tím pádem přirozeně zhoustne.
  2. Těstoviny vrtulky uvařím v osolené vodě podle návodu.
  3. Ochutím zredukovanou smetanu Vege-rajčátky a vsypu uvařené těstoviny a nakrájená rajčátka. Vše důkladně promíchám a hotovo!👍

 TIP č. 1

Do těchto těstovin skvěle sedne i baby mozzarella. Její jemná chuť nepřebije rajčatové naladění.

TIP č. 2

Všechny děti snad milují obyčejné těstoviny s kečupem. Je dobré jim však ukázat i jiné chutě a textury. Směs koření Vege-rajčátka je dobrým začátkem. Sušená rajčatová šťáva v nich je přirozeně sladká, nic ve směsi nepálí. No jídlo má hned jinou úroveň. Kečup ať si nechají k toustům, nebo až budou doma samy😅

 TIP č. 3

Vrtulky můžete snadno sehnat v různých verzích. Klasikou jsou tradiční italské semolinové těstoviny. Pro bezlepkovou verzi doporučuji chuťově jemné rýžové vrtulky…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...