Listový salát s cizrnou, parmazánem a celozrnnými krekry

Různé druhy listů mohou doplnit sendvič, mohou být ale především dobrým a zdravým základem pro syté saláty vhodné k obědu či večeři. Zkuste je doplnit o cizrnu, parmazán a krekry. Vynikající chuť zaručena 🙂
Jogurtový velikonoční beránek

Vyzkoušejte osvědčený recept na beránka, který je voňavý po vanilce a vláčný díky jogurtu.
Dhal z velkozrnné hnědé čočky a rajčat s indickým chlebem Naan

Dhal je velmi vděčný, jednoduchý a chutný způsob, jak do jídelníčku zařadit luštěniny a zeleninu. Začněte třeba s čočkou a rajčaty.
Moučník s višněmi a lehkým smetanovým krémem

Nadýchaný a lehký moučník, který je snadný na přípravu. Kombinace příjemně sladkého těsta, kyselých višní a zakysané smetany poprášené skořicí je potěšující 🙂
Rýže pečená v troubě jako příloha

Rýže pečená v troubě je jeden z tradičních postupů, jak velmi snadno docílit povedeného výsledku. Můžete ji připravit zcela přírodně, nebo do pekáčku přidat rovnou bylinky a koření.
Zelené fazolové lusky s tempehem a celozrnným bulgurem

Zelené fazolové lusky jsou perfektní zelenina, která je jednoduchá na přípravu. Jsou výživné, zároveň však mají nízkou kalorickou hodnotu a obsahují velké množství vlákniny. Orestované spolu s tempehem chutnají báječně, obzvlášť, když přidáte česnek…
Tvarůžková pomazánka – výborná s žitným chlebem i na jednohubkách

Pikantní voňavá a zdravá pomazánka z olomouckých tvarůžků na jednohubkách nemůže urazit žádnou návštěvu 🙂
Restované brambory a zelenina s balkánským sýrem, česnekem a ajvarem

Tradiční chuť na másle pečených brambor s porcí zeleniny, rozpečeného slaného balkánského sýra, dochucená česnekem a ajvarem rozhodně není nudná 🙂
Vajíčkovo – ředkvičková pomazánka s pažitkou

Vynikající kombinace vajec, ředkviček a pažitky propojená čerstvým smetanovým sýrem. Během pár minut máte hotovou nutričně bohatou domácí pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém chlebu.
Cuketová pizza bez mouky

Základem pizzy nemusí být korpus z bílé mouky, základem pizzy nemusí být mouka vůbec! Zkuste to jinak a zapojte cuketu. Nejen, že si pochutnáte, ale uděláte i něco navíc pro své zdraví.
Kedlubnové karbanátky s domácím jogurtovým dipem

Kedlubnové karbanátky jsou další skvělý způsob, jak si atraktivně zpestřit jídelníček zeleninou.
Domácí rukolové pesto s celozrnnými těstovinami – do 10 minut na talíři

Rukola. Listová zelenina jedinečné chuti, která se hodí především do těstovin a různých salátů. Ne každý se chce ale cítit jako králík a přežvykovat jednotlivé lístky. Řešením je vyrobit snadno z rukoly jednoduchou omáčku z pár ingrediencí známou jako pesto.
Fitness dortík ze Skyru

Když si chcete dát něco dobrého, co nezabije vaši snahu o méně kalorický jídelníček, hodí se osvědčený recept. Tak tady je! Vláčný dortík ve stylu cheesecaku, jehož základ tvoří granola a náplň vysokoproteinový nízkotučný mléčný výrobek jménem Skyr.
Salát s grilovaným kozím sýrem

Variace svěžích listových salátů dohromady s výraznou chutí grilovaného kozího sýra je už tak dost dobrý základ. Přidáte-li na talíř ještě červenou řepu, pomeranč a opražená dýňová semínka, chuťově dokonalý salát je na světě.
Svěží ředkvičkový salát

Lehký, osvěžující, zdraví prospěšný a navíc velmi jednoduchý na přípravu. Osvědčená kombinace chutí, která funguje.
Rýže parboiled s krůtím masem a pestrou zeleninou

Jednoduché jídlo z rýže, masa a zeleniny, které je pestré, výživné a lehké zároveň.
Italské tiramisu – tradiční recept

Každá italská rodina dělá tiramisu podle svého osvědčeného receptu. Existuje ale jeden základní, tradiční z mascarpone a vajec, který je chuťově dokonalý.
Zapečené žampiony plněné krémovým sýrem a pestem

Naplnit a zapéct žampiony je tak snadné! Během pár minut máte pekáček plný výživných ingrediencí v troubě a pak už se o nic nestaráte.
Pikantní čočková pomazánka

Pomazánky z luštěnin jsou v moderním jídelníčku čím dál oblíbenější. Nemají vysokou kalorickou hodnotu, přitom jsou výživné. Jsou také zdrojem vlákniny, která pomáhá pocitu sytosti. Začněte třeba s červenou čočkou.
Rýžové nudle s kokosovým kari – Do 10 minut na talíři

Výhodou rýžových nudlí je blesková rychlost jejich přípravy. Smíchat je s orestovanou zeleninou ochucenou kari a kokosovým mlékem je výborný, osvědčený a jednoduchý recept.