Když vám chutnají ředkvičky, tak je asi rádi chroupete jen tak. Kdykoliv. Jsou totiž výborné a výrazné samy o sobě. Občas ale stojí zato se jim pár minut věnovat a dodat jim jinou chuť i vzhled. Salát z nich totiž vypadá na každém stole báječně 🙂
Na 2 porce budete potřebovat
1 svazek ředkviček
1 velkou hrst nasekané kadeřavé petržele
1 lžíci citronové šťávy
1 lžíci panenského olivového oleje
Na dochucení mořskou sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Z ředkviček odstraňte listy, omyjte je a nakrájejte na drobné kostičky. Když je nastrouháte, nebude to ono. Prostě kostičky. A malé.
Petrželku nasekejte na jemno.
Smíchejte ředkvičky, petrželku, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a dle chuti přidejte trochu soli a pepře. Promíchejte a ihned podávejte.
Salát se hodí ke každému jídlu jako zdroj biologicky aktivních látek a vlákniny.