Recept

Svěží ředkvičkový salát

Lehký, osvěžující, zdraví prospěšný a navíc velmi jednoduchý na přípravu. Osvědčená kombinace chutí, která funguje.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když vám chutnají ředkvičky, tak je asi rádi chroupete jen tak. Kdykoliv. Jsou totiž výborné a výrazné samy o sobě. Občas ale stojí zato se jim pár minut věnovat a dodat jim jinou chuť i vzhled. Salát z nich totiž vypadá na každém stole báječně 🙂

 Na 2 porce budete potřebovat

  • 1 svazek ředkviček
  • 1 velkou hrst nasekané kadeřavé petržele
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 1 lžíci panenského olivového oleje
  • Na dochucení mořskou sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Z ředkviček odstraňte listy, omyjte je a nakrájejte na drobné kostičky. Když je nastrouháte, nebude to ono. Prostě kostičky. A malé.
  2. Petrželku nasekejte na jemno.
  3. Smíchejte ředkvičky, petrželku, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a dle chuti přidejte trochu soli a pepře. Promíchejte a ihned podávejte.

Salát se hodí ke každému jídlu jako zdroj biologicky aktivních látek a vlákniny.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...