Recept

Jogurtový velikonoční beránek

Vyzkoušejte osvědčený recept na beránka, který je voňavý po vanilce a vláčný díky jogurtu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Věřím, že si s recepturou poradíte podle toho, jaké máte preference 🙂 Toto je klasická verze s polohrubou moukou a běžným cukrem. Já sama zkouším různé varianty, kdy polovinu bílé mouky nahradím jemně mletou celozrnnou špaldovou, sladím třtinovým nebo kokosovým cukrem. Když chcete beránka bez klasického cukru, můžete jej nahradit třeba březovým cukrem. Zapojit můžete také oříškové mouky, které beránkovi dodají zajímavou chuť.

Je to na vás 🙂

Množství je na tradiční keramickou formu na beránka.

Budete potřebovat

  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 velká vejce
  • 200 g hustého bílého jogurtu
  • 120 ml oleje
  • 150 g cukru
  • 50 ml vody
  • 1 bio kypřící prášek do pečiva
  • pár kapek vanilkového extraktu nebo můžete místo části cukru dát 2 bio vanilkové cukry

 Postup

  1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a dejte stranou.
  2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, olej, prášek do pečiva, jogurt, konzistenci dolaďte trochou vody, ovoňte vanilkovým extraktem, případně použijte bio vanilkový cukr.
  3. Na závěr zlehka vmíchejte sníh z bílků a vlijte do poctivě vymazané a vysypané formy.
  4. Pečte na 175 stupňů do “suché špejle”. Záleží na troubě, na formě, já jsem ho pekla asi 50 minut.
  5. Beránka nechte nejdříve zchladnout ve formě a pak opatrně vyklopte.
  6. Beránka ozdobte, jak vám vyhovuje. Oči lze vytvořit z hřebíčků nebo čokoládových peciček, “pocukrovat” ho můžete mandlovou moukou.

Ať vám dělá radost! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...