Recept

Restované brambory a zelenina s balkánským sýrem, česnekem a ajvarem

Tradiční chuť na másle pečených brambor s porcí zeleniny, rozpečeného slaného balkánského sýra, dochucená česnekem a ajvarem rozhodně není nudná :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ať už máte rádi maso nebo zeleninu, zkuste své oblíbené pochoutky vyladit ajvarem. Tato tradiční balkánská zeleninová příloha dodá šmrnc každému jídlu.

Já ajvar kupuji jako hotový výrobek, při výběru dbám na to, aby neobsahoval konzervanty ani umělá barviva. Dochucuji s ním různá zeleninová jídla, těstoviny, ale i krémové polévky.

Mojí oblíbeností je jeho kombinace s opečenými bramborami, zeleninou a balkánským sýrem. Když potřebujete rychle něco k jídlu, vytáhněte pánev, když máte čas a je vás víc, vytáhněte gril 🙂

Budete potřebovat

  • Předem uvařené a vychlazené brambory ve slupce
  • Oblíbenou směs zeleniny (nebo jen 1 druh, např. brokolici, papriku)
  • Balkánský sýr ( na 1 porci cca 50 g )
  • Prolisovaný česnek dle chuti
  • Na dochucení sůl, pepř, kmín ( můžete i majoránku )
  • Na orestování bramor a zeleniny přepuštěné máslo Ghí
  • Ke každé porci 1 lžíci ajvaru k podávání ( prodává se jako hotový výrobek ve sklenici ) a nasekanou čerstvou pažitku

Postup

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na kolečka. Orestujte je společně s oblíbenou zeleninovou směsí ( brokolice, mrkev, hrášek, pórek apod.) do zlatova. Ochuťte solí, pepřem, kmínem (dávám celý kmín)
  2. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a na kostičky nakrájený balkánský sýr. Krátce promíchejte. Hotovo!
  3. Na talíři každou porci doplňte o lžíci ajvaru a čerstvou pažitku nebo jinou čerstvou zeleň.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...