Vynikající kombinace vajec, ředkviček a pažitky propojená čerstvým smetanovým sýrem. Během pár minut máte hotovou nutričně bohatou domácí pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém chlebu.
Ředkvičková pomazánka je zdravá a chutná dobře na jakémkoliv pečivu.
Základní ingredience, které pak ještě dochucuji solí, hořčicí, vyzkoušenou mám i křenovou pastu.
Závěrečnou konzistenci pomazánky lze snadno doladit lžící hustého bílého jogurtu.
Jedině domácí pomazánka neobsahuje zbytečná aditiva, jedině domácí pomazánka může mít tu správnou poctivou chuť.
Na doladění konzistence 1 lžíci bílého jogurtu ( dávám dle situace)
Postup
Vejce uvařte na tvrdo. Ředkvičky omyjte a nasekejte na drobné kousky. Já to dělám v malém robotu sekáčku. Posolte je a nechte chvíli vypotit, vodu vymačkejte.
Vejce protlačte skrz mřížku nebo je nakrájejte nožem na drobné kousky, smíchejte s ředkvičkami, žervé, pažitkou, dochuťte solí, hořčicí, můžete dát i pepř. Pokud to vyhodnotíte jako nutné, zjemněte pomazánku ještě lžící hustého bílého jogurtu, můžete použít i Skyr.