Recept

Listový salát s cizrnou, parmazánem a celozrnnými krekry

Různé druhy listů mohou doplnit sendvič, mohou být ale především dobrým a zdravým základem pro syté saláty vhodné k obědu či večeři. Zkuste je doplnit o cizrnu, parmazán a krekry. Vynikající chuť zaručena :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Mnoho lidí se domnívá, že zelenina by se měla jíst především syrová, tepelně neupravená. V zájmu svého zdraví pak po večerech chroupu syrovou mrkev, rajčata, kedlubny, papriky a tak dále. Krátce tepelně upravená zelenina však může mít pro naši celkovou energii a zažívání příznivější účinky.

Neplatí to ale o salátech, které by tepelnou úpravou velmi rychle ztratily své benefity. Není nad to zakousnout se do svěžího křupavého salátu. Vybírat můžete z mnoha druhů. Od polníčku, přes lollorosso, hlávkový, špenát, little jam, dubový salát, rukolu, friseé a mnoha dalších.

Budete potřebovat

  • Listový salát ( dala jsem lollorosso)
  • Uvařenou cizrnu nebo hotovou naloženou cizrnu )
  • Lahůdkovou cibulku i se zelenou natí
  • Olivový olej nebo oblíbenou domácí zálivku ( třeba olivový olej, citronová šťáva, med )
  • Na jemno nastrouhaný parmazán (nebo jiný podobný sýr)
  • Krekry nebo krutony (krekry lze upéct nebo si je koupit. Já použila žitné se semínky, seženete i bezlepkové luštěninové)

Postup

  1. Vybrané listové saláty (1 nebo více druhů) omyjte, řádně okapejte a natrhejte nebo pokrájejte na menší kousky.
  2. Smíchejte s měkkou cizrnou, cibulkou, promíchejte s olivovým olejem nebo oblíbeným dresingem či zálivkou.
  3. Na závěr přidejte do salátu kousky nalámaných krekrů, promíchejte a ihned podávejte.

Šťavnatý zdravý salát, který nejen krásně vypadá, ale i zasytí a chutná 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...