Recept

Kedlubnové karbanátky s domácím jogurtovým dipem

Kedlubnové karbanátky jsou další skvělý způsob, jak si atraktivně zpestřit jídelníček zeleninou.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kedlubna je nutričně zajímavá košťálová zelenina, kterou si můžete dopřát jak syrovou, tak tepelně upravenou. Je nízkokalorická, bohatá na minerální látky, obsahuje hodně vlákniny a je velmi praktická na přípravu. Během chvíle z ní připravíte různě ochucené karbanátky nebo placičky.

Na 6 středních karbanátků budete potřebovat

  • 2 na hrubo nastrouhané kedlubny (bylo to asi 320 g)
  • 2 vejce
  • 5 lžic křupavé kukuřičné strouhanky (20 g)
  • Sůl, špetku muškátového květu a další koření dle chuti
  • Přepuštěné máslo nebo kokosový olej na smažení (mají vysoký kouřový bod)

Postup

  1. Kedlubnu oloupejte nožem a nastrouhejte na hrubo. Posolte a nechte “vypotit”. Rukou z ní po chvíli vymačkejte vodu.
  2. Vejce ušlehejte do husté pěny.
  3. Smíchejte vaječnou pěnu s kedlubnou, zahustěte kukuřičnou strouhankou, ochuťte solí a kořením, směs propracujte, aby se dobře propojila a rukou vytvarujte karbanátky.
  4. Opečte z obou stran na vhodném tuku.

Toto je základ kedlubnových karbanátků. Já je ráda dělám takto jednoduše. Samozřejmě je můžete vylepšit o další ingredience, například hrst nasekaných zelených bylinek, česnek nebo předem orestovanou cibulku.

Jak připravit jogurtový dip?

Hustý bílý jogurt řeckého typu smíchejte s trochou olivového oleje, citronovou šťávou, ochuťte solí, pepřem a přidejte na jemno nasekané zelené bylinky. Samozřejmě můžete přidat i česnek.

Čerstvě opečené teplé placičky namočené v domácím vychlazeném jogurtovém dipu. Výborná kombinace 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...