Recept

Domácí rukolové pesto s celozrnnými těstovinami – do 10 minut na talíři

Rukola. Listová zelenina jedinečné chuti, která se hodí především do těstovin a různých salátů. Ne každý se chce ale cítit jako králík a přežvykovat jednotlivé lístky. Řešením je vyrobit snadno z rukoly jednoduchou omáčku z pár ingrediencí známou jako pesto.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tradiční zelené “Pesto alla genovese” se vyrábí z bazalky. Existují ale i jiné možnosti, které jsou zrovnatak hotové raz dva.

Základem úspěchu pesta je dodržování poměru surovin. Na 1 díl rukoly použijte 1 díl ořechů, 1 díl strouhaného parmazánu a 1,5 až 2 díly oleje.

Budete potřebovat ( 2 větší porce)

  • 50 g rukoly
  • 50 g předem namočených kešu ořechů (mohou být i lískové nebo piniové)
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
  • 100 ml olivového oleje extra vergine
  • 1 malý stroužek česneku zbavený zeleného srdíčka
  • Sůl
  • Bílý vinný ocet na doladění chuti

Postup

  1. Kešu ořechy předem na chvíli namočte, aby se daly dobře rozmixovat. Pokud chcete výraznější chuť ořechů, můžete místo kešu použít opražené lískové ořechy.
  2. Do mixéru nalijte olej, přidejte ořechy, rukolu, česnek a rozmixujte do hladka. Na závěr přidejte na jemno nastrouhaný sýr typu parmazán, dochuťte solí, pár kapkami vinného octa a ještě krátce promixujte.

Pesto smíchejte s noky nebo těstovinami a ihned podávejte. Můžete ho ale i skladovat ve skleničce, kterou zalijete olivovým olejem. Takto se pesto nemůže zkazit a vydrží v lednici i několik dní.

No není to paráda mít doma připravené jídlo na stole do 10 minut?

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...