Recept

Rýžové nudle s kokosovým kari – Do 10 minut na talíři

Výhodou rýžových nudlí je blesková rychlost jejich přípravy. Smíchat je s orestovanou zeleninou ochucenou kari a kokosovým mlékem je výborný, osvědčený a jednoduchý recept.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tyto nudle dělám pokaždé podle toho, jak mám zrovna chuť, čas a suroviny. Někdy mi vyhovuje jen zeleninová verze, jindy přidám porci bílkoviny ve formě krevet, ryby nebo tofu.

Množství ingrediencí zvládnete uzpůsobit podle počtu porcí. Není na tom co zkazit.

 Budete potřebovat

  • Široké rýžové nudle
  • Směs zeleniny ( např. pórek, mrkev, jarní cibulka, bambusové výhonky, hrášek, salát, fazolové lusky)
  • arašídy nebo kešu
  • kokosový olej (nebo jiný)
  • kari koření (nebo pastu)
  • kokosové mléko
  • na ozdobu čerstvý koriandr (nebo petržel, pažitku atd.)

Kdo chce, může zeleninu doplnit o bílkovinu v podobě orestovaného masa, ryb, tofu, krevet nebo vejce.

 Postup

  1. Jako první dám na pár minut namočit do studené vody rýžové nudle.
  2. Mezitím na pánvi na sucho orestuji nesolené a nepražené arašídy. Na 1 porci asi 1 lžíci. Dám je z pánve pryč.
  3. Na té samé pánvi na oleji zprudka orestuji zeleninu, aby zůstala křupavá. Ochutím kari kořením, případně kari pastou, zaliju kokosovým mlékem a krátce společně prohřeji. Někdy přidám i trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru nebo chilli navíc.
  4. Nudle vložím do vroucí vody a podle návodu asi 3 minuty povařím. Je potřeba si udělat zkušenost a hlídat je, aby se nerozvařily. Nudle scedím přes sítko a propláchnu studenou vodou.
  5. Nudle přihodím do pánve, opatrně promíchám s omáčkou a opraženými arašídy. Chuť skvěle doplní čerstvý koriandr.

Rychlé, jednoduché, výborné!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...