Výhodou rýžových nudlí je blesková rychlost jejich přípravy. Smíchat je s orestovanou zeleninou ochucenou kari a kokosovým mlékem je výborný, osvědčený a jednoduchý recept.
Tyto nudle dělám pokaždé podle toho, jak mám zrovna chuť, čas a suroviny. Někdy mi vyhovuje jen zeleninová verze, jindy přidám porci bílkoviny ve formě krevet, ryby nebo tofu.
Množství ingrediencí zvládnete uzpůsobit podle počtu porcí. Není na tom co zkazit.
na ozdobu čerstvý koriandr (nebo petržel, pažitku atd.)
Kdo chce, může zeleninu doplnit o bílkovinu v podobě orestovaného masa, ryb, tofu, krevet nebo vejce.
Postup
Jako první dám na pár minut namočit do studené vody rýžové nudle.
Mezitím na pánvi na sucho orestuji nesolené a nepražené arašídy. Na 1 porci asi 1 lžíci. Dám je z pánve pryč.
Na té samé pánvi na oleji zprudka orestuji zeleninu, aby zůstala křupavá. Ochutím kari kořením, případně kari pastou, zaliju kokosovým mlékem a krátce společně prohřeji. Někdy přidám i trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru nebo chilli navíc.
Nudle vložím do vroucí vody a podle návodu asi 3 minuty povařím. Je potřeba si udělat zkušenost a hlídat je, aby se nerozvařily. Nudle scedím přes sítko a propláchnu studenou vodou.
Nudle přihodím do pánve, opatrně promíchám s omáčkou a opraženými arašídy. Chuť skvěle doplní čerstvý koriandr.