Rychle / jednoduše / zdravě

Hlavní jídla

Hustý, smetanový a pořádně dochucený segedínský guláš ve verzi se stehenním kuřecím masem. Plný hrnec výborného sytého segedínu, ke kterému můžete zakousnout chleba, nebo si připravit karlovarské knedlíky.
Rychlé jídlo bez masa, které máte hotové do 15 minut. Tempeh i žampiony jsou hotové razdva...Chuťově výrazná a krémová omáčka se perfektně hodí k rýžovým těstovinám. Recept je bez mouky, takže i přirozeně bezlepkový.
Jedna ze skvělých úprav lososa, když máte chuť na křupavou krustičku. Žádné složité obalování, patlání a nepořádek v kuchyni. Losos je v pekáčku raz dva. Perfektní s petrželovými bramborami nebo smetanovým listovým špenátem.
Rychlé a jednoduché bezmasé jídlo, které známe všichni. Kolik květáku a kolik vajec, aby byl výsledek sytý a dostatečně vláčný? Vyzkoušejte tuto osvědčenou verzi s fíglem.
Klobouky žampionů jsou jako stvořené k tomu, aby se naplnily. Vyzkoušejte bezmasou verzi s výraznou a vláčnou náplní z tofu. Recept je jednoduchý, z dostupných surovin a připravíte ho snadno jak pro 2 lidi, tak pro velkou famílii.
Celý fígl tohoto jednoduchého receptu tkví v pečené zelenině, kešu a tyčovém mixéru. Krémové omáčky z kešu ořechů jsou velmi oblíbené mezi lidmi preferující „plant based“ stravování. Zelenina díky pečení získá atraktivní chuť, namočené kešu ořechy zase zajistí hustou a krémovou konzistenci.
Hustá fazolovo rajčatová směs doplněná o výživné batáty. Fazolky Adzuki patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny a stojí zato zakomponovat je do oblíbených receptů. Tuto voňavou a sytou směs si můžete dát s chlebovou plackou, nebo přidat do misky kopeček bulguru či kuskusu.
Syté a atraktivní jídlo, které je dokonalou kombinací dobré kvalitní rýže, kousků opečeného tofu a křupavé brokolice. Jedinečnou chuť zajistí domácí "teriyaki" omáčka, která v sobě snoubí výraznou chuť sojové omáčky, medu, koření a česneku.
Variace zapečených brambor, kdy místo "tradičních" kostiček uzeniny použijeme ochucené tofu jako zdroj bílkovin. Pořádná porce do zlatova orestované cibulky zajistí výraznou chuť, smetana zase vláčnost a lehkou krémovost. Toto jídlo se skvěle hodí i jako oběd s sebou do krabičky.