Rychle / jednoduše / zdravě

Hlavní jídla

Jedna z osvědčených verzí bezmasých karbanátků. Jsou výrazné a šťavnaté. Správně dochucené a atraktivně osmažené mají šmrnc. Křupavá panko strouhanka jim dodá extra křupavost. Podávané se šťouchanými bramborami a zlatavou orestovanou cibulkou jsou báječné.
Když máte po ruce kvalitního lososa, tak ho fakt nechcete zkazit. Čím ho dochutit a jak opéct, aby měl šmrnc a zůstal šťavnatý? Zde je osvědčený postup.
Šťavnatá cuketa s výraznou vláčnou náplní nadchne každého, kdo si rád připravuje tempeh. Vydlabané lodičky z menších cuket jsou jako stvořené k tomu, aby se naplnily. Vynikající s kuskusovým salátem plným barevné zeleniny. Pestré jídlo, které je snadné na přípravu.
Hustý, smetanový a pořádně dochucený segedínský guláš ve verzi se stehenním kuřecím masem. Plný hrnec výborného sytého segedínu, ke kterému můžete zakousnout chleba, nebo si připravit karlovarské knedlíky.
Rychlé jídlo bez masa, které máte hotové do 15 minut. Tempeh i žampiony jsou hotové razdva...Chuťově výrazná a krémová omáčka se perfektně hodí k rýžovým těstovinám. Recept je bez mouky, takže i přirozeně bezlepkový.
Jedna ze skvělých úprav lososa, když máte chuť na křupavou krustičku. Žádné složité obalování, patlání a nepořádek v kuchyni. Losos je v pekáčku raz dva. Perfektní s petrželovými bramborami nebo smetanovým listovým špenátem.
Rychlé a jednoduché bezmasé jídlo, které známe všichni. Kolik květáku a kolik vajec, aby byl výsledek sytý a dostatečně vláčný? Vyzkoušejte tuto osvědčenou verzi s fíglem.
Klobouky žampionů jsou jako stvořené k tomu, aby se naplnily. Vyzkoušejte bezmasou verzi s výraznou a vláčnou náplní z tofu. Recept je jednoduchý, z dostupných surovin a připravíte ho snadno jak pro 2 lidi, tak pro velkou famílii.
Celý fígl tohoto jednoduchého receptu tkví v pečené zelenině, kešu a tyčovém mixéru. Krémové omáčky z kešu ořechů jsou velmi oblíbené mezi lidmi preferující „plant based“ stravování. Zelenina díky pečení získá atraktivní chuť, namočené kešu ořechy zase zajistí hustou a krémovou konzistenci.