Rychle / jednoduše / zdravě

Hlavní jídla

Hustá fazolovo rajčatová směs doplněná o výživné batáty. Fazolky Adzuki patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny a stojí zato zakomponovat je do oblíbených receptů. Tuto voňavou a sytou směs si můžete dát s chlebovou plackou, nebo přidat do misky kopeček bulguru či kuskusu.
Syté a atraktivní jídlo, které je dokonalou kombinací dobré kvalitní rýže, kousků opečeného tofu a křupavé brokolice. Jedinečnou chuť zajistí domácí "teriyaki" omáčka, která v sobě snoubí výraznou chuť sojové omáčky, medu, koření a česneku.
Variace zapečených brambor, kdy místo "tradičních" kostiček uzeniny použijeme ochucené tofu jako zdroj bílkovin. Pořádná porce do zlatova orestované cibulky zajistí výraznou chuť, smetana zase vláčnost a lehkou krémovost. Toto jídlo se skvěle hodí i jako oběd s sebou do krabičky.
Křupavé na povrchu, úžasně vláčné uvnitř. Stačí si dostatečně předem namočit půlenou červenou čočku a pak už je jejich příprava rychlou záležitostí. Kombinace bulguru a čočky je vyzkoušená záležitost. Kuličky jsou vynikající v krémových či smetanových omáčkách.
Připravte si krůtí maso v podobě, která vás nadchne nejen jednoduchostí přípravy, ale také šťavnatostí a barvou. Stačí jednoduchý trik s červenou řepou a ze suchého krůtího masa je rázem pozoruhodná delikatesa. Kuličky jsou perfektní s pečenými batáty a svěží okurkovou raitou.
Sytý a výživný salát, který je dokonalou kombinací výrazné řepy, vlákninou nabité čočky a šťavnaté mini mozzarelly v podobě praktických kuliček. Vychytaný dresink vše skvěle dochutí. V receptu najdete návod na nejlepší úpravu syrové řepy a správné vaření belugy.
Nudle nemusí být jen z mouky. Stačí si pořídit spiralizér a kdykoliv máte k dispozici mísu cuketových "low-carb špaget". Skvělé jako příloha nebo základ hlavního jídla. Vynikající jsou s krémovou omáčkou, kterou raz dva připravíte pomocí tyčového mixéru. Rychlá lehká večeře plná výživných ingrediencí.
Velmi jednoduchý a osvědčený způsob, jak mít do 30 minut na stole výborné, syté a vyvážené jídlo. Skvělá kombinace jasmínové rýže, krásně barevné zeleniny a křupavých kousků lososa. Jednoduchou omáčku připravíte raz dva a dodáte každé porci autentický asijský šmrnc.
Do zlatova pečená zelenina v troubě, která je díky barevné paprice a zářivé dýni tak atraktivní. Stačí jen každý kousek napíchnout na vidličku a namočit do domácího jogurtového dipu vyladěného sezamovou pastou Tahini. Talíř skvěle doplní rychlé cizrnové placičky. Celá pánev zmizí natotata.