Krémová polévka z pečených kaštanů
Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká večeře…
Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí
Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze zakysané smetany. Inspirujte se, jak atraktivně použít tuňáka.
Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky
Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i pořádnou porci bílkovin.
“Tataráček” z červené řepy
Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo neopřeli. Stačí ji atraktivně “uchopit” a dobře ochutit…
Krémové noky v dýňové omáčce
Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak pozoruhodnou barvu díky betakarotenu, tak přirozenou hustotu a krémovost omáčky.
Křupavý květák ve vinném těstíčku
Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na jeho tradiční pojetí. Tedy trojobal – mouka, vejce, strouhanka. Stojí za to dát šanci i dalším způsobům přípravy, které přináší i výhody.
Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce
Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo na přípravu a zároveň tak luxusní. Můžete ho připravit jako rychlý oběd, nebo pro speciální příležitost.
Čočková polévka z francouzské zelené čočky
Hustá, voňavá a výživná polévka, jejíž základ tvoří tmavozelená francouzská čočka. Ta patří mezi nejchutnější a nejluxusnější luštěniny a na chuti polévky je to znát. Skvěle poslouží jako hlavní jídlo, protože je velmi sytá.
Thajské nudle PAD THAI s krevetami
Tradiční thajské jídlo, které si podle tohoto receptu zvládnete udělat i doma. Opečené rýžové nudle s typickou omáčkou ve verzi s krevetami. Stojí za to vyzkoušet…
Jídlo & víno: Cuketové chuťovky se sýrem – stačí 3 ingredience
Osvědčený recept z cukety, který je perfektní jako jako rychlé pohoštění pro návštěvu nebo jako chuťovka k vínu. Můžete si je udělat i mimo cuketovou sezónu. Jsou snadné na přípravu a budete je chtít dělat znova a znova.
Výživná pomazánka ze 3 ingrediencí – obsahuje jen rostlinné ingredience
Jednoduchá a rychlá pomazánka, kterou si ráda dělám, když si chci na pečivo namazat něco zdravého výživného. Tofu zajistí porci bílkovin, avokádo zase zdravé tuky. Jsou v ní jen rostlinné ingredience…
Výživné lívance z cottage a avokáda – bohaté na bílkoviny
Nadýchané výživné lívance, které vás zaujmou nejen nutričním složením, ale i šťavnatostí a barvou. Jsou univerzální. Dají se jíst na slano i na sladko, teplé i studené…
Rychlá cibulačka s rozpečeným sýrem
Zabořte lžíci do voňavé husté cibulačky s křupavou opečenou bagetkou a horkým rozpečeným sýrem…Potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je úžasný. Když přežijete tu chvilku práce s krájením a restováním cibule, všechno ostatní už je za chviličku…
Sušená rajčata: Jak na ně
Naučte se naplno a správně používat sušená rajčata. Objevte, proč jsou vyhledávanou ingrediencí na celém světě. Ať už se vám dostanou do ruky vysušené kousky rajčat nebo ty ve skleničce naložené v oleji, je dobré znát pár pravidel, jak s nimi zacházet.
Jídlo & víno: Vege knedlíčky se zelím z červené řepy
Odlehčená vege verze špekových knedlíků se zelím. Vyzkoušejte zelí udělat z červené řepy a do knedlíčků zakomponujte tofu. Toto jídlo překvapí svojí chutí i sytostí. Červené víno řepu perfektně vyladí a dodá jí hloubku.
Tofu pomazánka s rajčatovým pestem
Přírodní tofu má tu výhodu, že ho můžete dochutit podle svého. Vyzkoušejte ho promíchat s rajčatovým pestem a budete překvapeni, jak je pomazánka jednoduchá, rychlá, výborná…
Tvarožník light – snadný dezert nebo fit svačinka
Rychlý dezert nebo sladká svačinka. Tento moučník je bohatý na bílkoviny a výborně vás zasytí. Skvělá volba, když máte na něco chuť, ale nechcete kalorickou bombu.
Bílá fazolačka lehce do kysela
Vydatná smetanová polévka, jejíž základ tvoří velké bílé fazole. Vychází z tradiční staročeské kuchyně. Sytá, hřejivá, lehce do kysela díky zakysané smetaně.
Víno & jídlo: Čerstvý sýr Burrata s grilovanými rajčaty a bazalkovým pestem
Dokonalý předkrm nebo lehká večeře téměř bez práce. Prověřená kombinace tradičního italského sýra, grilovaných rajčat, bazalky a opečené bagetky. Uvnitř burraty je návyková krémová náplň. S kvalitním olivovým olejem a sklenkou vína dokonalost.
Víno & jídlo: Tyrolské fleky se zelím a bílým vínem
Oblíbené tradiční jídlo rakouské kuchyně, které stojí jen na několika ingrediencích. Kombinace kvalitních fleků, orestované cibulky a dobře ochuceného zelí je osvědčená. V Tyrolsku zelí podlévají bílým vínem, které mu dodá typický šmrnc.