Krémová polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká večeře…

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze zakysané smetany. Inspirujte se, jak atraktivně použít tuňáka.

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo neopřeli. Stačí ji atraktivně “uchopit” a dobře ochutit…

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak pozoruhodnou barvu díky betakarotenu, tak přirozenou hustotu a krémovost omáčky.

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na jeho tradiční pojetí. Tedy trojobal – mouka, vejce, strouhanka. Stojí za to dát šanci i dalším způsobům přípravy, které přináší i výhody.

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Párování jídla a vína losos

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo na přípravu a zároveň tak luxusní. Můžete ho připravit jako rychlý oběd, nebo pro speciální příležitost.

Čočková polévka z francouzské zelené čočky

Želená čočka Druid recept

Hustá, voňavá a výživná polévka, jejíž základ tvoří tmavozelená francouzská čočka. Ta patří mezi nejchutnější a nejluxusnější luštěniny a na chuti polévky je to znát. Skvěle poslouží jako hlavní jídlo, protože je velmi sytá.

Thajské nudle PAD THAI s krevetami

Jak udělat doma pad thai

Tradiční thajské jídlo, které si podle tohoto receptu zvládnete udělat i doma. Opečené rýžové nudle s typickou omáčkou ve verzi s krevetami. Stojí za to vyzkoušet…

Rychlá cibulačka s rozpečeným sýrem

Cibulačka s rozpečeným sýrem

Zabořte lžíci do voňavé husté cibulačky s křupavou opečenou bagetkou a horkým rozpečeným sýrem…Potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je úžasný. Když přežijete tu chvilku práce s krájením a restováním cibule, všechno ostatní už je za chviličku…

Sušená rajčata: Jak na ně

Jak použít sušená rajčata

Naučte se naplno a správně používat sušená rajčata. Objevte, proč jsou vyhledávanou ingrediencí na celém světě. Ať už se vám dostanou do ruky vysušené kousky rajčat nebo ty ve skleničce naložené v oleji, je dobré znát pár pravidel, jak s nimi zacházet.

Jídlo & víno: Vege knedlíčky se zelím z červené řepy

Červená řepa recept

Odlehčená vege verze špekových knedlíků se zelím. Vyzkoušejte zelí udělat z červené řepy a do knedlíčků zakomponujte tofu. Toto jídlo překvapí svojí chutí i sytostí. Červené víno řepu perfektně vyladí a dodá jí hloubku.

Tofu pomazánka s rajčatovým pestem

Pomazánka s pestem

Přírodní tofu má tu výhodu, že ho můžete dochutit podle svého. Vyzkoušejte ho promíchat s rajčatovým pestem a budete překvapeni, jak je pomazánka jednoduchá, rychlá, výborná…

Bílá fazolačka lehce do kysela

Polévka z fazolí Navy

Vydatná smetanová polévka, jejíž základ tvoří velké bílé fazole. Vychází z tradiční staročeské kuchyně. Sytá, hřejivá, lehce do kysela díky zakysané smetaně.

Víno & jídlo: Tyrolské fleky se zelím a bílým vínem

Fleky se zelím Rakousko

Oblíbené tradiční jídlo rakouské kuchyně, které stojí jen na několika ingrediencích. Kombinace kvalitních fleků, orestované cibulky a dobře ochuceného zelí je osvědčená. V Tyrolsku zelí podlévají bílým vínem, které mu dodá typický šmrnc.