Tento recept je další ze seriálu “Párování vína s jídlem” a připravila jsem ho pro vinisto. Vinisto není eshop, ale online tržiště…”marketplace”, kde kupuji kvalitní, naturální či bio vína přímo od osvědčených vinařů.
Tento recept jsem zpracovala i formou videa, mrkněte na reel cuketové chuťovky
Cukety omyjte a i se slupkou nakrájejte na kolečka tenká asi půl centimetru. Ta vyskládejte na nepřilnavý plech nebo plech vyložený pečícím papírem.
Rajčatové pesto dobře promíchejte a každé kolečko lehce potřete.
Sýr nastrouhejte na jemno a doprostřed každého kolečka dejte malou hrudku.
Pečte na 200 až 220°asi 15 minut. Vše záleží na tloušťce koleček a typu sýra. Cuketa by měla zůstat stále trochu pevná a sýr by měl být rozpečený a lehce zezlátnout.
K těmto cuketovým chuťovkám se hodí suché bílé víno, moje oblíbené je např. tento ryzlink od Horta. Vinařství jsem jednou navštívila i osobně 🙂
Cuketové chuťovky si dobře rozumí i se zeleným bazalkovým pestem. Můžete k němu zvolit i jiný typ sýra, např. “modrý”.
Máte cuketu, sýr, ale pesto chybí? Nevadí! Rozmíchejte několik lžic olivového oleje se sušeným česnekem nebo směsí oblíbeného koření a každé kolečko potřete mašlovačkou. Koření můžete použít bylinkové provensálské, italské, řecké nebo směs koření na grilovanou zeleninu.
Pokud vám cuketové chuťovky zbydou (což pochybuji), můžete je využít druhý den do sendviče. Sendvičový chléb potřete čerstvým smetanovým sýrem typu žervé, obložte sýrovými cuketami, přidejte 2 kolečka rajčete a listový salát.
> ☝️Jako další recept doporučuji vyzkoušet tyto Vege knedlíčky se zelím z červené řepy
Sdílet recept myšičky na: