Recept

Rychlá cibulačka s rozpečeným sýrem

Zabořte lžíci do voňavé husté cibulačky s křupavou opečenou bagetkou a horkým rozpečeným sýrem...Potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je úžasný. Když přežijete tu chvilku práce s krájením a restováním cibule, všechno ostatní už je za chviličku...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • 4 velké cibule
  • 3 lžíce másla Ghí
  • 800 ml kuřecího vývaru (nebo vege alternativa)
  • 100 g tučnějšího tvrdého sýra (tradičně Gruyére, může být gouda, jemný cheddar)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • bílá bageta
  • Na dochucení sůl, pepř, tymián nebo provensálské koření

 Postup

  1. Cibuli nakrájejte na proužky a pozvolna opékejte na másle Ghí do zlatova asi 10 minut. Cibule musí být hezky opečená, místy se může i lehce přichytávat.

  2. Cibuli zalijte vývarem a ochuťte solí, pepřem a kořením. Ještě krátce povařte, max. 5 minut.

  3. Kolečka bagety lehce opečte z obou stran na olivovém oleji nebo na sucho. Polévku rozdělte do misek. Nahoru dejte kolečka bagety a ta posypte na jemno nastrouhaným sýrem.

  4. Sýr zapečte/rozpečte. Nejjednodušší a nejrychlejší je to pomocí flambovací pistole. Stačí malá chvilka a sýr je hezky rozteklý a zapečený. Ihned podávejte…

TIP č. 1

Místo části vývaru můžete do základu přidat i sklenku suchého bílého vína. Tradiční francouzská verze bílé víno obsahuje. Dodá polévce zase jinou chuť…A cibuli opečte do zlatova, né do hněda. Jednou jsem to přepískla a cibulačka pak byla až moc tmavá…to už se mi nelíbilo 🙂

 TIP č. 2

Flambovací pistole je fajn pomocník, který šetří čas. Vyhovuje mi, že nemusím rozpalovat troubu, když to není třeba…A jak vidíte u tohoto receptu, hodí se nejen na flambování sladkých dezertů a přípravu créme bruleé, ale i na jídla, kterým chcete dát závěrečný šmrnc…Různé druhy flambovacích pistolí seženete na eshopu ozdobdort.cz. Já jsem si kupovala verzi profi 🙂

Kami

> ☝️Jako další polévku doporučuji vyzkoušet tuto bílou fazolačku

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...