Recept

Thajské nudle PAD THAI s krevetami

Tradiční thajské jídlo, které si podle tohoto receptu zvládnete udělat i doma. Opečené rýžové nudle s typickou omáčkou ve verzi s krevetami. Stojí za to vyzkoušet...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept jsem pro vás připravila v rámci projektu, který ma za cíl přiblížit Česku autentickou thajskou kuchyni. 🇹🇭 🙂 Je to společná práce Thai trade center PRAGUE a Velvyslanectví Thajského království…a tedy také moje 😇, když jsem recept uvedla do praxe 🙌😊

Dostala jsem návrh připravit jídlo PAD THAI GOONG SOD a hned jsem zajásala 😍 Je to totiž jedno z mých oblíbených rychlých thajských jídel, které si ráda dávám “venku”, ale i připravuji doma 🙂

Udělat si doma výborné thajské jídlo je totiž daleko jednodušší, než se může na první pohled zdát.

Když by vám pomohlo vidět recept na videu, tak jsem tento recept na PAD THAI natočila jako video recept.

A pokud byste si jídlo nechtěli sami připravit, ale ze začátku si ho někde raději dát, doporučuji hledat restauraci, která má ocenění THAI SELECT, které uděluje Thajské ministerstvo obchodu 💯

PAD THAI GOONG SOD je originální název jídla

 Ingredience na 1 porci:

  • 5 vyloupaných thajských krevet
  • 1 lžička nasekaného česneku
  • 1⁄2 lžičky sušených chilli papriček
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce tamarindové šťávy
  • 1 lžíce jemně nakrájené šalotky/cibule
  • 1 lžíce pražených burských oříšků
  • 50 g palmového nebo hnědého cukru
  • 10 g sušených krevet
  • 50 g tofu nakrájeného na tenké plátky
  • 150 g úzkých rýžových nudlí na pad thai
  • 20 g sojových klíčků
  • jarní cibulka
  • 1 vejce
  • 1⁄4 limetky

 Postup

  1. Jako první si namočte na 5 minut do teplé vody rýžové nudle, aby změkly. Sušené krevety také namočte, aby změkly.

  2. Připravte si omáčku. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestuje šalotku, po chvíli i česnek. Přidejte cukr, nechte ho lehce zkaramelizovat a vlijte rybí a tamarindovou omáčku.

  3. Zvlášť orestujte krevety, aby zrůžověly a lehce chytly barvu. Dejte je stranou.

  4. Do pánve opět dejte lžíci oleje a orestuje tofu nakrájené na menší plátky nebo kostičky. Přidejte sušené krevety, krátce orestujte a vsypte změklé nudle. Ihned vlijte omáčku a nudle s citem promíchávejte a smažte až do změknutí. Pokud se vám směs v pánvi zdá příliš suchá nebo nudle tuhé, můžete dle situace přidat pár lžic vody…Nudle změknou během pár minut, stále však musí zůstat akorát pevné, neslepené…

  5. Teď na trošce oleje usmažte tenkou omeletu z 1 vejce. Když budete mít více zkušeností, můžete ji usmažit přímo v pánvi “vedle” nudlí.

  6. Nudle v pánvi smíchejte s nakrájenou omeletou, jarní cibulkou, sojovými klíčky a na závěr vmíchejte opečené krevety. Už nesmažte.

  7. Na talíři nudle ozdobte na hrubo nadrcenými opraženými arašídy a podávejte s kouskem limetky na dochucení.

TIPY z praxe

  • Najednou připravujte maximálně 2 porce. Když by nudlí na pánvi bylo příliš, nebude se s nimi dát správně pracovat.

  • Rybí i tamarindovou omáčku seženete jak v asijských obchodech, tak v supermarketech v sekci s asijskými nebo speciálními potravinami.

  • Sušené krevety stojí zato mít doma. Dodají jídlu extra šmrnc a můžete je využít i do jiných wok receptů.

Budu ráda, když mi napíšete, jak se vám jídlo povedlo 🙂

Kamila

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...