Rychle / jednoduše / zdravě

Přílohy

Grilované kousky předem marinovaného masa jsou perfektní s tradiční přílohou tzatziky a opečeným pita chlebem. Oblíbené řecké jídlo, které je výborné a nenáročné na přípravu. Příprava v troubě nebo na grilu.👍
Jednoduché placky jen ze 3 základních ingrediencí. Uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Když jsou ještě teplé, chutnají perfektně s hustým domácím jogurtovo-bylinkovým dipem.
Jednoduché tradiční jídlo, které přežije generace. Kaše nastavená kroupami voňavá po česneku a majoránce. S pořádnou porcí orestované cibulky a volským okem máte chutěmi nabitou porci.
Kapr s bramborovým salátem nemusí být jen štědrovečerní záležitost. Zkuste ho jednoduše opéct s kmínem na másle a k němu udělat svěží a odlehčený bramborový salát.
Bezpracná a jednoduchá úprava rajčat, kterou si oblíbíte. Upečené plátky pečených rajčat podle Italů využijete ke snídani k vaječné omeletě, jako ozdobu na slaný koláč quiche nebo do sendvičů.
Do zlatova pečená zelenina v troubě se hodí jako příloha. Když se mrkev potře medovou marinádou a zeleninu namáčíme do jogurtového dipu, je to skvělá chuťovka!
Plátky batátů opečené na pánvi na přepuštěném másle. Během pár minut máte připravenou zajímavou přílohu bohatou na betakaroten.
Bramborový salát, ve kterém je zakomponovaná pořádná porce zeleniny. A celkem nenápadně. Kostičky celeru jsou těm bramborovým totiž hodně podobné.
Dobře ochucená a upečená zelenina je snadný a atraktivní způsob, jak sníst pořádnou porci vlákniny. A k tomu bílkoviny v podobě výrazného hustého vaječného dipu.