Když jsem vytvářela hmotu na tyto placky, bylo mým cílem nepotřebovat vejce. Vejce samozřejmě vždy zpevní a nutričně obohatí jakékoliv placičky ze zeleniny či různých obilovin, jde to ale i bez něj. Díky předem uvařeným bramborám ve slupce vše krásně drží pohromadě a placky jdou na pánvi pohodlně obracet.👍
Ingredience na 8 placek
- asi 300 g studených brambor předem uvařených ve slupce
- 1 větší balení kvalitního nakládaného tuňáka (filety nebo steak, asi 170 g, já dala "ve vlastní šťávě")
- 100 g mražené kukuřice
- 2 jarní cibulky
- Sůl, pepř, mletý sušený česnek, kurkuma
- 1 lžíce bramborového škrobu
- Olej na opečení placek
Postup
- Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupu a dám do mísy. Rozšťouchám a přidám tuňáka. Pořádně promíchám a propojím.
- Do hmoty vmíchám na jemno nakrájenou jarní cibulku, povolenou mraženou kukuřici, škrob a koření. Hmotu na placky je třeba dobře ochutit. Pomůže sušený česnek nebo i bylinky. Přidávám ještě trochu kurkumy, která zajistí krásnou barvu.👍
- Rukama tvořím placičky a z obou stran je opékám na oleji do zlatova. Odkládám na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
- Placky jsou výborné teplé, ale i studené. Doporučuji k nim hustý domácí dip. Já často dělám dip z hustého jogurtu nebo zakysané smetany, ochutím citr. šťávou, čerstvými bylinkami, česnekem nebo křenem.
☝️Máte chuť na více zeleninové placičky? Určitě zkuste tyto mrkvové placičky s tvarohovým dipem.🙂
Ať se vám placičky povedou! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.