Recept

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Jednoduché placky jen ze 3 základních ingrediencí. Uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Když jsou ještě teplé, chutnají perfektně s hustým domácím jogurtovo-bylinkovým dipem.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když jsem vytvářela hmotu na tyto placky, bylo mým cílem nepotřebovat vejce. Vejce samozřejmě vždy zpevní a nutričně obohatí jakékoliv placičky ze zeleniny či různých obilovin, jde to ale i bez něj. Díky předem uvařeným bramborám ve slupce vše krásně drží pohromadě a placky jdou na pánvi pohodlně obracet.👍

 Ingredience na 8 placek

  • asi 300 g studených brambor předem uvařených ve slupce
  • 1 větší balení kvalitního nakládaného tuňáka (filety nebo steak, asi 170 g, já dala “ve vlastní šťávě”)
  • 100 g mražené kukuřice
  • 2 jarní cibulky
  • Sůl, pepř, mletý sušený česnek, kurkuma
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • Olej na opečení placek

 Postup

  1. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupu a dám do mísy. Rozšťouchám a přidám tuňáka. Pořádně promíchám a propojím.
  2. Do hmoty vmíchám na jemno nakrájenou jarní cibulku, povolenou mraženou kukuřici, škrob a koření. Hmotu na placky je třeba dobře ochutit. Pomůže sušený česnek nebo i bylinky. Přidávám ještě trochu kurkumy, která zajistí krásnou barvu.👍
  3. Rukama tvořím placičky a z obou stran je opékám na oleji do zlatova. Odkládám na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  4. Placky jsou výborné teplé, ale i studené. Doporučuji k nim hustý domácí dip. Já často dělám dip z hustého jogurtu nebo zakysané smetany, ochutím citr. šťávou, čerstvými bylinkami, česnekem nebo křenem.

> ☝️Máte chuť na více zeleninové placičky? Určitě zkuste tyto mrkvové placičky s tvarohovým dipem.🙂

Ať se vám placičky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...