Rychle / jednoduše / zdravě

Davídkovo koření

Variace zapečených brambor, kdy místo "tradičních" kostiček uzeniny použijeme ochucené tofu jako zdroj bílkovin. Pořádná porce do zlatova orestované cibulky zajistí výraznou chuť, smetana zase vláčnost a lehkou krémovost. Toto jídlo se skvěle hodí i jako oběd s sebou do krabičky.
Je jedno, jak jim budete říkat. Sýrové chuťovky, slané pralinky, jednohubky bez pečiva...Jsou raz dva hotové a snadné na přípravu. Rozzáří každý stůl na večírcích či oslavách. Vždy doma najdete "posypky", kterými dodáte každé kuličce originalitu.
Atraktivní krémová kolínka, do kterých zapadne jedna malá cuketa. Žádná rozvařená zelená omáčka s rozblemcanou cuketou. Malé kousíčky akorát měkké opečené cukety ve spojení s přírodním smetanovým sýrem. To je hned jiná písnička. Takto chutná dětem i dospělým.
Výborné těstoviny uvařené "al dente" promíchané s jednoduchou zeleninovou omáčku ve francouzském duchu. Pořádná porce zeleniny doplněná o výrazné olivy a sýr. Syté jídlo, které však nezazdí žaludek.
Vychytaná verze pomazánky z čerstvých rajčat. Výrazná intenzivní chuť a kompaktní konzistence. Skvělý tip, jak využít zralá rajčata a zároveň mít něco zdravého domácího k namazání.
Na přípravu nenáročné bezmasé jídlo, jehož šťavnatost zajišťuje pořádná porce vychytaného podušeného kysaného zelí. Opečené tofu jídlo doplní o další chuť a rostlinné bílkoviny. Vhodné i jako jídlo do krabičky.
Jaké divy může nadělat trocha kefíru! Krůtí maso je díky naložení měkké a po upečení více šťavnaté. Atraktivní křupavé stripsy se hodí jako zdroj bílkovin třeba k salátu. Pokapané jednoduchým domácím tahini dresinkem jsou zase hned o level jinde.
Tradiční recept z Toskánska přímo od Itala. Jednoduchá, hustá a voňavá polévka, jejíž základ tvoří kvalitní čerstvá zralá rajčata a dobrý chléb. Snadná a praktická na přípravu, z běžně dostupných surovin.