Sezóna rajčat, paprik a cuket v plném proudu. Venku horko a není chuť stepovat u plotny zbytečně dlouho.🙂 Řešením jsou jednoduché těstoviny s lehkou směsí plnou zeleniny, která je voňavá po česneku, koření a bylinkách.
Ingredience
- Těstoviny tagliatelle na 2 porce - ideálně prémiové nebo chlazené
- 5 středních rajčat
- 1 malá cuketa
- 1 větší kulatá červená paprika
- 2 hrsti zelených oliv bez pecky
- Olivový olej
- 2 stroužky česneku
- Tvrdý vyzrálý sýr (italský, francouzký, může být i Old Gouda)
- Koření na zeleninu italského nebo francouzského typu - Já jsem dala Davídkovo Francouzkou směs Žanet
- 2 stroužky česneku
- Nějaká zeleň na závěrečnou ozdobu
Postup
Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na malé kostičky. To samé papriku. V hlubší pánvi pak na oleji orestuji cuketu s paprikou tak, až trochu chytnou barvu.
Přidám rajčata, prolisovaný česnek, koření na zeleninu a osolím. Dusím pod pokličkou asi 15 minut. Nakonec přidám nasekané olivy.
Zatímco se dělá zelenina, uvařím si těstoviny v osolené vodě a hned, jak je scedím, přidám je do pánve ke směsi. Jemně promíchám tak, aby byla každá "nudle" obalená šťávou.
Servíruji do hlubšího talíře na těstoviny, posypu sýrem a zakápnu olivovým olejem extra virgine. Hotovo!
☝️Jako další těstovinový recept doporučuji vyzkoušet tyto Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.