Recept

Tagliatelle “rajčata cuketa paprika” + olivy a sýr – atraktivní těstoviny plné zeleniny

Výborné těstoviny uvařené "al dente" promíchané s jednoduchou zeleninovou omáčku ve francouzském duchu. Pořádná porce zeleniny doplněná o výrazné olivy a sýr. Syté jídlo, které však nezazdí žaludek.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Sezóna rajčat, paprik a cuket v plném proudu. Venku horko a není chuť stepovat u plotny zbytečně dlouho.🙂 Řešením jsou jednoduché těstoviny s lehkou směsí plnou zeleniny, která je voňavá po česneku, koření a bylinkách.

 Ingredience

  • Těstoviny tagliatelle na 2 porce – ideálně prémiové nebo chlazené
  • 5 středních rajčat
  • 1 malá cuketa
  • 1 větší kulatá červená paprika
  • 2 hrsti zelených oliv bez pecky
  • Olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • Tvrdý vyzrálý sýr (italský, francouzký, může být i Old Gouda)
  • Koření na zeleninu italského nebo francouzského typu – Já jsem dala Davídkovo Francouzkou směs Žanet
  • 2 stroužky česneku
  • Nějaká zeleň na závěrečnou ozdobu

 Postup

  1. Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na malé kostičky. To samé papriku. V hlubší pánvi pak na oleji orestuji cuketu s paprikou tak, až trochu chytnou barvu.

  2. Přidám rajčata, prolisovaný česnek, koření na zeleninu a osolím. Dusím pod pokličkou asi 15 minut. Nakonec přidám nasekané olivy.

  3. Zatímco se dělá zelenina, uvařím si těstoviny v osolené vodě a hned, jak je scedím, přidám je do pánve ke směsi. Jemně promíchám tak, aby byla každá “nudle” obalená šťávou.

  4. Servíruji do hlubšího talíře na těstoviny, posypu sýrem a zakápnu olivovým olejem extra virgine. Hotovo!

> ☝️Jako další těstovinový recept doporučuji vyzkoušet tyto Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...