Výborné těstoviny uvařené "al dente" promíchané s jednoduchou zeleninovou omáčku ve francouzském duchu. Pořádná porce zeleniny doplněná o výrazné olivy a sýr. Syté jídlo, které však nezazdí žaludek.
Sezóna rajčat, paprik a cuket v plném proudu. Venku horko a není chuť stepovat u plotny zbytečně dlouho.🙂 Řešením jsou jednoduché těstoviny s lehkou směsí plnou zeleniny, která je voňavá po česneku, koření a bylinkách.
Ingredience
Těstoviny tagliatelle na 2 porce – ideálně prémiové nebo chlazené
5 středních rajčat
1 malá cuketa
1 větší kulatá červená paprika
2 hrsti zelených oliv bez pecky
Olivový olej
2 stroužky česneku
Tvrdý vyzrálý sýr (italský, francouzký, může být i Old Gouda)
Koření na zeleninu italského nebo francouzského typu – Já jsem dala Davídkovo Francouzkou směs Žanet
2 stroužky česneku
Nějaká zeleň na závěrečnou ozdobu
Postup
Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na malé kostičky. To samé papriku. V hlubší pánvi pak na oleji orestuji cuketu s paprikou tak, až trochu chytnou barvu.
Přidám rajčata, prolisovaný česnek, koření na zeleninu a osolím. Dusím pod pokličkou asi 15 minut. Nakonec přidám nasekané olivy.
Zatímco se dělá zelenina, uvařím si těstoviny v osolené vodě a hned, jak je scedím, přidám je do pánve ke směsi. Jemně promíchám tak, aby byla každá “nudle” obalená šťávou.
Servíruji do hlubšího talíře na těstoviny, posypu sýrem a zakápnu olivovým olejem extra virgine. Hotovo!