08.11.2018 Kamila Metzová
Gulášů je tisíce druhů. Co si udělat variantu s krůtím masem a navíc zcela bez mouky? A pokud si guláš nedovedete představit bez knedlíku, tak si ho jednoduše vyrobte :)
U každého jídla hraje roli, z pohledu zdravého stravování, kvalita vstupních surovin. U masa toto platí dvojnásob. Jde o to zajistit si v rámci možností zaručený zdroj a vědět tak, co vlastně jíte. Kvalitní krůtí maso lze objevit v řeznictvích, ale i na krůtích farmách, nebo párkrát kliknout a nechat si ho dovézt domů.
Pokud máte rádi více zeleninovou chuť guláše, lze do něj přidat předem orestovanou mrkev nebo čerstvou červenou papriku nebo rajčata.
Na tuku orestuje cibuli do zlatova. Přidejte kostky krůtího masa, ochuťte solí, pepřem, paprikou, kmínem. Až maso začne pouštět šťávu, podlijte trochou horké vody a duste.
Když je maso téměř měkké, podlijte opět vývarem nebo vodou a přidejte na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, česnek a majoránku. Vařte do změknutí masa, brambora vzniklou omáčku přirozeně zahustí.
Krůtí guláš můžete podávat třeba s - RÝŽÍ PEČENOU V TROUBĚ nebo s tarhoňou.
Já přílohy k různým omáčkám střídám, když ale udělám domácí knedlík, tak se to setká s úspěchem. Těsto na knedlík nechávám zadělat domácí pekárnu, pokud ji ale nemáte, nevadí, protože máte vařečku a ruce :)
A zde je - RECEPT NA DOMÁCÍ KNEDLÍKY
Knedlík není jídlo, po kterém bych pravidelně toužila, když je ale čerstvý a homemade, tak ho s chutí namočím do omáčky :)
<p>Na fotce vidíte dětskou porci. Domácí knedlík se špaldovou moukou je tmavší, voňavější, vláčnější. Takový se nedá koupit :)</p>