Tento recept je ukázkou toho, jak malá změna při práci se surovinou zajistí jiný výsledek.
Výhodou této přípravy je, že máte plátky rajčat v troubě během pár minut a už se o nic nestaráte.🙂
Do některých receptů nejsou syrová rajčata ideální, protože se spíše uvaří a pouští vodu. Výsledek je chuťově úplně jiný, když použijete předem upečené plátky rajčat.🙂
Co tedy s pečenými plátky rajčat dál?
Ingredience
- Větší masitá rajčata
- Olivový olej
- Sušené bylinky
Postup
- Rajčata omyju a nakrájím na stejné plátky silné asi 5 až 7 mm.
- Plátky rajčat vyskládám buď na nepřilnavý plech vytřený olivovým olejem nebo na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olivovým olejem.
- Rajčata ochutím sušenými “italskými” bylinkami, mezi které patří bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián)
- Peču na 200 stupňů asi 30 minut tak, aby rajčata “chytla barvu”. Délka pečení se plus mínus řídí typem rajčat, tloušťkou plátků a vlastní troubou.🙂 Hotovo!
TIPY
- Plátky rajčat můžete ochutit také sušeným mletým česnekem
- Pokud je chcete použít jako chuťovku či předkrm, posypte je před koncem pečení oblíbeným sýrem.
- Když si chcete připravit jen pár plátků ke snídani a docílit podobného výsledku, opečete plátky rajčat téměř na sucho na nepřilnavé pánvi z obou stran.
Ať si na rajčatech pochutnáte! 🙂