Recept

Krůtí guláš s domácími knedlíky se špaldovou moukou

Gulášů je tisíce druhů. Co si udělat variantu s krůtím masem a navíc zcela bez mouky? A pokud si guláš nedovedete představit bez knedlíku, tak si ho jednoduše vyrobte :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

U každého jídla hraje roli, z pohledu zdravého stravování, kvalita vstupních surovin. U masa toto platí dvojnásob. Jde o to zajistit si v rámci možností zaručený zdroj a vědět tak, co vlastně jíte. Kvalitní krůtí maso lze objevit v řeznictvích, ale i na krůtích farmách, nebo párkrát kliknout a nechat si ho dovézt domů.

Na krůtí guláš budete potřebovat

  • 1/2 kg krůtího masa ( dají se koupit krůtí kostky na guláš)
  • 2 velké cibule
  • Řepkový olej nebo Ghí
  • 1 větší bramboru
  • Vodu nebo vývar na podlití
  • Drcený kmín, česnek, sůl, pepř, červenou papriku, majoránku

Varianta

Pokud máte rádi více zeleninovou chuť guláše, lze do něj přidat předem orestovanou mrkev nebo čerstvou červenou papriku nebo rajčata.

Postup

  1. Na tuku orestuje cibuli do zlatova. Přidejte kostky krůtího masa, ochuťte solí, pepřem, paprikou, kmínem. Až maso začne pouštět šťávu, podlijte trochou horké vody a duste.

  2. Když je maso téměř měkké, podlijte opět vývarem nebo vodou a přidejte na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, česnek a majoránku. Vařte do změknutí masa, brambora vzniklou omáčku přirozeně zahustí.

  3. Pár minut před koncem varu lze ještě přidat stroužek česneku a trochu majoránky. Česnek si takto zachová více hodnotných živin a majoránka zase více vůně.

Krůtí guláš můžete podávat třeba s – RÝŽÍ PEČENOU V TROUBĚ nebo s tarhoňou.

Já přílohy k různým omáčkám střídám, když ale udělám domácí knedlík, tak se to setká s úspěchem. Těsto na knedlík nechávám zadělat domácí pekárnu, pokud ji ale nemáte, nevadí, protože máte vařečku a ruce 🙂

A zde je – RECEPT NA DOMÁCÍ KNEDLÍKY

Knedlík není jídlo, po kterém bych pravidelně toužila, když je ale čerstvý a homemade, tak ho s chutí namočím do omáčky 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...