13.08.2021 Kamila Metzová
Další tip, jak vytunit kuřecí vývar a mít plný hrnec poctivé husté domácí polévky. Malé kapustičky získají díky vývaru lahodnou chuť a skvěle se k nim hodí i domácí zavářka zvaná "strouhání do polévky", na kterou můžete použít i alternativní mouky.🙂
Růžičková kapusta se řadí mezi lahůdkovou zeleninu. S tímto zařazením souhlasím, protože je opravdu lahodná, když se správně připraví.🙂
Aby byly malé kapustičky atraktivní, záleží na způsobu úpravy. Rozvařená růžičková kapusta mdlé barvy mě tedy rozhodně nebaví.😉
Já jsem si oblíbila kapustičky péct v troubě. Výborné jsou třeba tytošťouchané batáty s pečenými kapustičkami.
Další mojí oblíbenou možností na využití kapustiček je polévka. Když kapustičky nemají sezónu, mám je v zásobě v mrazáku. Jsou předpřipravené rovnou k použití a to se hodí. Přesně jako u této polévky.🙂
Na domácí strouhání
Pokud chcete mít polévku více sytou, můžete do ní samozřejmě nakrájet i malé kousky kuřecího masa z vývaru. Nebo polévku nechat jen zeleninovou a maso použít třeba do rizota. Inspirovat se můžete v tomto receptu na rýži s masem, orestovanou cibulkou a brokolicí.
☝️Další zajímavý vývar plný chuti? Doporučuji vyzkoušet uzený vývar s mrkví a domácími krupicovými nočky.🙂
Ať se vám polévky povedou!🙂
<p>Toto strouhání mám vyzkoušené v mnoha variantách. Tradiční z polohrubé mouky, ale i napůl s pohankovou nebo i jako čistě bezlepkovou. Základní princip je ten, aby hmota dostatečně tuhá a šla nastrouhat.</p>
<p>Silný vývar, zelenina na drobno, domácí zavářka a lehce uvařené kapustičky... Mňam!</p>