09.06.2021 Kamila Metzová
Hlavní jídla Bez lepku Bez masa
Jednoduchý recept na karbanátky bez masa, které jsou šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Výborný způsob, jak snadno do jídelníčku zapojit tofu a listový špenát.
Měla jsem chuť vyrobit si k obědu karbanátky bez masa, jejichž základ by tvořilo tofu. Zároveň jsem je ale chtěla odlehčit dávkou zeleniny. Volba padla na čerstvý listový špenát.
Karbanátky jsou snadné na přípravu a extra rychle hotové. Skvělé jsou teplé jako hlavní jídlo, ale i studené do krabičky někam s sebou.🙂
☝️Chcete bezmasé karbanátky, ale pečené v troubě? Vyzkoušejte tyto celerové karbanátky se sýrem.
Ať se vám karbanátky povedou!🙂
<p>Základ tvoří tofu natural, krátce podušené špenátové listy a vejce. Jednoduché!</p>
<p>Hmotu na karbanátky jsem zpevnila kukuřičnou strouhankou. Stačí málo. Místo kukuřičné strouhanky lze použít jinou "suchou" alternativu dle vašeho stylu.🙂</p>
<p>Karbanátky by šly jistě upéct i v troubě, teď jsem je ale opekla klasicky na pánvi na trošce oleje. Jsou pak perfektně křupavé.</p>
<p>A teď co k nim. Skvělé jsou samotné nebo s nějakým domácím jogurtovým dipem a zeleninovým salátem nebo s bramborovo-batátovou kaší.🙂</p>