26.02.2020 Kamila Metzová
Recept na domácí bramborové halušky, které můžete pro změnu obohatit špaldovou moukou. Příprava je velmi snadná.
Pro mnoho lidí je normální jít, koupit krabici s nápisem halušky, směs zalít vodou a těsto je hotovo. Chuť ale nikdy nebude taková, jako když se halušky připraví doma. Jsou k tomu potřeba jen 2 ingredience. Mouka a brambory.
Podívejte se na recept na klasické halušky, kde máte i popsáno, jaký poměr mouky a brambor je zapotřebí.
Halušky nemusíme jíst jen z bryndzou a slaninou nebo s dušeným zelím. Hosí se i jako příloha k omáčkám. Třeba k tomuto smetanovému kuřeti na paprice
Výhodou těchto halušek je, že jsou pevné na skus. Dají se tedy pohodlně míchat s čím vás napadne, aniž by z toho vzniklo cokoliv nevzhledného.
Tak s čím si je dáte vy? :)
<p>Základem povedených halušek je správná hustota těsta. Když bude moc řídké, nepovedou se ...</p>
<p>Halušky mohou posloužit jako příloha nebo jako základ jídla. Co třeba halušky se zelím? :)</p>