04.03.2016 Kamila Metzová
Polévky Bez lepku Bez masa Hlavní jídla
Z uvařené řepy se dají vyrobit během chvíle zázraky. Třeba tato polévka, která zahřeje, zasytí a dodá tělu kvalitní živiny.
Jak už jsem psala u jiných receptů, když vařím červenou řepu, tak rovnou kilo a pak ji využívám na mnoho způsobů. Potřebovala jsem si pro sebe vyrobit během chvíle něco k jídlu, tak jsem si jednoduše dva kousky řepy nakrájela, zalila vývarem, přidala trochu uvařených jahel, rozmixovala a zjemnila mandlovou smetanou. Tu jsem zkusila jako novinku a využila ji do více receptů. Na pánvičce jsem si pak jen krátce opekla dva plátky Šmakouna, ke konci přihodila oblíbená dýňová semínka. Do 5 minut jsem vše měla na talíři a to se počítá :-)
Červenou řepu neloupejte a celé kusy řepy uvařte ve vodě do měkka nebo poloměkka. Trvá to asi hodinu.
Jednou z možností, jak polévku udělat ještě nutričně bohatší a sytější je přidat nějakou obilovinu. Vzhledem k tomu, že se jedná o bleskový recept, můžou dobře posloužit různé vločky (ovesné, jahelné, pohankové), nebo uvařená obilovina jako taková. Např. uvařené jáhly.
Pokud má polévka sloužit jako syté jídlo, na dospělou porci počítejte se 100g Šmakouna a lžící semínek.
<p>Použít můžete více druhů - na fotce je zrovna s hlívou, dalšími variantami je také přírodní, uzený nebo pikantní mexiko.</p>