14.08.2013 Kamila Metzová
Zdravé pomazánky Luštěniny Bez masa Bez lepku
Základem dobré pomazánky nemusí být mléčný výrobek, což je často zvykem. Zkuste tuto luštěninovou a udělejte něco pro své zdraví.
Co na chleba? V obchodech v regálech nalezneme samé sýry, paštiky, salámy. Jsou ale i jiné možnosti. Třeba luštěninové pomazánky. Zkusila jsem si doma jednu jednoduchou podle vlastní fantazie vyrobit a výsledek mne potěšil.
Podávejte nejlépe s celozrnným chlebem.
Červená čočka je zbavená slupky, tudíž neobsahuje nadýmavé látky. Její obrovskou výhodou je, že se nemusí namáčet a dlouho vařit, jako jiné luštěniny. Po oloupání hnědé slupky má červená čočka výrazné oranžové zabarvení, které se vařením změní na žluté. Červenou čočku můžete použít k zahušťování polévek místo klasické mouky. Luštěniny jsou lidmi ve stravě stále opomíjeny, červenou čočku by měl do jídelníčku zařadit každý, včetně těhotných a kojících maminek i malých dětí.
<p>Červená čočka je po uvaření spíše žlutá. Pokud přepísknete dobu varu, získá kašovitou konzistenci, tak rychle je uvařená ...</p>
<p>Do pomazánky můžete kromě uvařených vejcí zamíchat různé bylinky, cibulovou nať apod. </p>