vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Plněné čerstvé těstoviny s rukolou a ovčím sýrem Pecorino

07.03.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla Těstoviny

Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.

Rukolu je možné jíst celou jen tak a přidat ji třeba do různých salátů. Když ale nechci, aby rukola moc "překážela", buď vyrobím rukolové pesto, nebo rukolu jen jednoduše nasekám na drobno a smíchám s olivovým olejem. Přesně, jako v tomto receptu.

Plněné čerstvé těstoviny si můžete vyrobit doma, nebo to nechat někoho udělat za vás :) Plněnými těstovinami nemám na mysli vyschlé plněné tortelliny z regálů, u kterých se o smysluplné náplni ani nedá mluvit. Jak chutí, tak složením. Plněnými těstovinami mám na mysli čerstvé plněné těstoviny co nejlepší kvality, které jsou dnes běžně k sehnání jak v supermarketech, tak ve specializovaných obchodech.

Ingredience

 Postup

  1. Těstoviny připravím podle instrukcí výrobce. Vaří se krátce, jen pár minut.
  2. Mezitím si na drobno posekám rukolu. Buď na prkýnku nebo v malém robotu. Na 1 porci dávám asi 2 hrsti rukoly a lžíci olivového oleje.
  3. V hrnci či na pánvi velmi jemně promíchám s uvařenými těstovinami tak, aby se každá obalila směsí.
  4. Každou porci posypu nastrouhaným ovčím sýrem Pecorino. Strouhám ho nejvíc na jemno, jak to jde. Nic nesolím, sýr Pecorino je velmi slaný.

A jelikož té rukoly budete mít pravděpodobně více, než použijete do tohoto receptu, zkuste ji využít třeba v tomto vynikajícím rukolovém salátu s červenou řepou, ořechy a kozím sýrem

Specifická chuť rukoly, olivového oleje a slaného ovčího sýra dodá plněným těstovinám další rozměr.

<p>Mezzelune jsou plněné těstoviny ve tvaru půlměsíce. Tyto jsou čerstvé a plněné houbami a ricottou.</p>

<p>Nasekaná rukola smíchaná s olivovým olejem a na jemno nastrouhaný Pecorino romano. Skvělé chuťové doladění už tak výborných těstovin.</p>

<p>Těstoviny nemusí pokaždé plavat v omáčce či být zakryté hromadou rozpečeného sýra. Méně je někdy více :)</p>