07.03.2020 Kamila Metzová
Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.
Rukolu je možné jíst celou jen tak a přidat ji třeba do různých salátů. Když ale nechci, aby rukola moc "překážela", buď vyrobím rukolové pesto, nebo rukolu jen jednoduše nasekám na drobno a smíchám s olivovým olejem. Přesně, jako v tomto receptu.
Plněné čerstvé těstoviny si můžete vyrobit doma, nebo to nechat někoho udělat za vás :) Plněnými těstovinami nemám na mysli vyschlé plněné tortelliny z regálů, u kterých se o smysluplné náplni ani nedá mluvit. Jak chutí, tak složením. Plněnými těstovinami mám na mysli čerstvé plněné těstoviny co nejlepší kvality, které jsou dnes běžně k sehnání jak v supermarketech, tak ve specializovaných obchodech.
A jelikož té rukoly budete mít pravděpodobně více, než použijete do tohoto receptu, zkuste ji využít třeba v tomto vynikajícím rukolovém salátu s červenou řepou, ořechy a kozím sýrem
Specifická chuť rukoly, olivového oleje a slaného ovčího sýra dodá plněným těstovinám další rozměr.
<p>Mezzelune jsou plněné těstoviny ve tvaru půlměsíce. Tyto jsou čerstvé a plněné houbami a ricottou.</p>
<p>Nasekaná rukola smíchaná s olivovým olejem a na jemno nastrouhaný Pecorino romano. Skvělé chuťové doladění už tak výborných těstovin.</p>
<p>Těstoviny nemusí pokaždé plavat v omáčce či být zakryté hromadou rozpečeného sýra. Méně je někdy více :)</p>