vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Pikantní obědový kuskus salát

09.05.2014 Kamila Metzová

Saláty Bez masa

Díky kuskusu, který se nemusí vařit, můžete do 10 minut připravit sytý a výživný salát Pikantní koření mu navíc dodá výraznou chuť.

Tento obědový kuskus salát je skvělý v tom, že tělu dodáte kvalitní celozrnnou obilovinu, spoustu zeleniny, luštěninu a ještě zdravý olej. Můžete si tedy během chvíle dopřát lehký vyvážený oběd, který obsahuje sacharidy, bílkoviny i tuky a přitom nemusíte nic vařit.

Budete potřebovat

(na 1 obědovou porci)

Postup

  1. Celozrnný kuskus vsypte do větší misky, zalijte vroucí vodou, ochuťte kořením a nechte nabobtnat. Trvá to max 10 minut. Na správný poměr vody a kuskusu je dobré použít šálek nebo hrnek. Poměr je vždy 1 šálek kuskusu na 2 šálky vody.
  2. Mezitím, co kuskus bobtná a nás k tomu nepotřebuje, si rajčata a papriku nakrájejte na kousky.
  3. Smíchejte s hotovým kuskusem a přidejte červené fazolky, případně olivy.
  4. Na závěr můžete ještě dozdobit čerstvou petrželí nebo koriandrem a pokapat olejem lisovaným za studena, který je plný „zdravých tuků“ a v salátu je zapotřebí pro využití vitaminů rozpustných v tucích.

TIP

Kuskus saláty se skvěle hodí třeba jako lehký oběd do práce. Salát vůbec nemusíte jíst studený připravený z domova. Stačí si doma do krabičky připravit libovolnou směs (zelenina, luštěnina, olivy apod.) a pak už ji jen „na místě“ smíchat s teplým a čerstvě připraveným kuskusem. Stačí vám k tomu jen mistička a varná konvice. Kuskus se nemusí vařit, tak proč toho nevyužít...

<p>Připravené suroviny na kuskus salát. Vše je záležitost chvilky ...</p>