vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Lívanečky z červené řepy - na slano, s čerstvým kozím sýrem

01.09.2020 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky Hlavní jídla

Lívanečky nemusí být jen sladké. S různými druhy čerstvých sýrů či pomazánek skvěle chutnají i ve slané variantě. Červená řepa jim dodá vláčnost a netradiční barvu.👍

Ingredience na 8 lívanečků

Pro slanou variantu lze přidat do těsta špetku soli, pro sladkou např. trochu bio vanilkového cukru nebo lžíci javorového sirupu.

 Postup

  1. Nejdříve si v malém robotu namelu jemné ovesné vločky. Jemné ovesné vločky lze koupit i ve variantě bez lepku.
  2. Těsto pak připravuji v mixéru. Do mixéru vyklepnu vejce, přidám kousky uvařené a oloupané červené řepy, lžíci oleje a rostlinné mléko. Rozmixuji do hladka. Přisypu vločky, půl lžičky prášku do pečiva a zase rozmixuji. Směs nechám pár minut odstát, aby se vločky dobře nasákly a doladím konzistenci.
  3. Lžící nabírám hustší těsto a na nepřilnavé pánvi vymazané olejem tvořím lívanečky. Krátce opeču z obou stran a ihned servíruji. Pro slanou variantu je ráda zdobím čerstvým kozím sýrem, olivovým olejem a bylinkami nebo jinou zelení.🙂

☝️Když byste chtěli zkusit extra nadýchané lívance, zkuste kynuté. A nebojte se do nich přidat alternativní mouku. Kynuté lívance s cizrnovou moukou stojí za vyzkoušení 👍

<p>Ze 100 g namletých ovesných vloček a 100 g červené řepy mi vyšlo 8 lívanečků...</p>

<p>Lívanečky jsou výborné na sladko i na slano. Když se je chystám dělat na sladko, těsto osladím třeba 2 lžícemi javorového sirupu.</p>

<p>Verze na slano. Lívanečky s čerstvým kozím sýrem a polníčkem.</p>

<p>Tahle kombinace mě baví! A příště budou na sladko...🙂</p>