12.07.2021 Kamila Metzová
Chuťovky Bez masa Hlavní jídla
Lilkové rolky naplněné osvědčenou směsí s výrazným sýrem překvapí skvělou chutí! Zapečené v jednoduché rajčatové omáčce získají další šmrnc a šťavnatost. Výborné hlavní jídlo nebo jen chuťovka pro každou příležitost.
Lilkové rolky zapečené v rajčatové omáčce se mohou na první moment zdát složité. Ve skutečnosti se jedná o snadné a rychle připravené jídlo, které překvapí svojí výraznou chutí.
Plátky lilku lze srolovat s tolika ingrediencemi! Od sýrů, přes masové směsi až po luštěninové pasty. Mě zaujala jedna středomořská verze, kdy se použije výrazný tvrdý sýr, strouhanka, žloutek a olivový olej. Výborné!
Níže uvedené množství je menší, když plánujete rolky pro více lidí, určitě použijte 2 lilky.🙂
Lilkové rolky zapečené v rajčatové omáčce můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako chuťovku s kouskem pečiva.
Rajčatovou passatu můžete koupit i v ochucených verzích rovnou s česnekem a bazalkou. Já nejraději kupuji pasírovaná rajčata bez příchuti buď ve skle nebo v Tetra Paku. Mohu je pak variabilně použít buď po "italsku" nebo po "česku" třeba do rajské...👍
☝️Jako další chuťovku z trouby můžete zkusit tyto tousty s pestem a mozzarrelou zapečené v troubě.👍
Ať se vám jídlo povede!🙂
<p>Plátky lilku opečené na grilovací pánvi na olivovém oleji.</p>
<p>Každý plátek potřu připravenou směsí. Směsi je možné různě obměňovat a "vyhrát si".🙂</p>
<p>Stačí jednoduše srolovat a zatočit do spodu.</p>
<p>Pokud byste nechtěli lilkové rolky zapékat, stačí je naplnit třeba čerstvým kozím sýrem s bylinkami.</p>
<p>Z 1 lilku jsem udělala 6 plátku, tedy 6 rolek. Zbytky lilku jsem pak použila do pečené zeleniny v troubě...</p>
<p>Do zapékací misky dám pasírovaná rajčata a dochutím dle potřeby. V tomto případě mi stačila jen bazalka, třtinový cukr a sůl.</p>
<p>Do rajčatové omáčky naskládám připravené lilkové rolky tak, aby částečně koukaly ven.</p>
<p>Tady je verze, kdy je rajčatové omáčky o trochu víc a ještě jsem ji dochutila solí "12 bylin".</p>
<p>Peču na 200 stupňů asi 25 minut.</p>
<p>Omáčka během pečení zhoustne, zredukuje se a zintenzivní svoji chuť.</p>
<p>Tolik skvělých výrazných chutí ještě doplním o lístky čerstvé bazalky. Mňam!</p>