12.02.2021 Kamila Metzová
Bez masa Hlavní jídla Bez lepku
Vláčné, voňavé a křehké karbanátky bez masa. Základ tvoří výživné fazole adzuki. Ve spojení s opečenou cibulkou, česnekem a rajčatovou pastou je o výraznou chuť postaráno...
Fazole adzuki se řadí mezi luštěniny. Mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny, proto každému jídlu kromě nutričních benefitů dodají na sytosti. Jejich výhodou je neutrální chuť, často se používají i na pečení sladkých dezertů. Třeba fazolové brownies bez mouky z tohoto druhu fazolí stojí za vyzkoušení.
Karbanátky mohou mít mnoho verzí. Já jsem se teď rozhodla doplnit fazole o brambory, které nepřebijí další chutě. Místo brambor můžete zkusit dát i pečené batáty.
Karbanátky je dobré opékat pozvolna na nepřilnavé pánvi. Když jsou menší, lépe se obrací.🙂
☝️Ke karbanátkům se hodí třeba bramborový salát. Zkuste tuto moji oblíbenou verzi bramborového salátu s celerem.🙂
Fazolové karbanátky drží po opečení pěkně pohromadě, jsou tedy i vděčným jídlem do krabičky.🙂
<p>Rozmixované uvařené fazole adzuki, a pořádná porce orestované cibulky. To je základ...</p>
<p>Osvědčilo se mi karbanátky dělat spíše menší. Lépe se tvarují i otáčí na pánvi.👍</p>
<p>Ke karbanátkům se hodí hustý domácí dip. Dělám ho pokaždé jinak. Teď jsem rozmíchala čerstvý smetanový sýr se zakysanou smetanou a bylinkami.</p>
<p>Karbanátky jsou také výborné se zeleninovým nebo bramborovým salátem.👍</p>