03.03.2020 Kamila Metzová
Návod, jak téměř bez námahy zpracovat syrovou červenou řepu. Výsledkem je výborná, zemitá a koncentrovaná chuť této zdravé kořenové zeleniny.
Zahrávat si se syrovou červenou řepou se pokaždé nevyplatí. Rudo, kam se podíváš. Na rukách, na prkýnku, na pracovní desce a nejde to "dolů" zrovna snadno. Přitom to lze vyřešit úplně bez práce a velmi elegantně.
Takto upečená řepa je výborná klidně i samotná nebo jen opepřená a pokapaná olivovým olejem.
Z pečené červené řepy můžete také velmi snadno vyrobit tuto pomazánku z červené řepy. Místo vařené červené řepy jen použijete pečenou, která má více koncentrovanou chuť.
Dalších možností je mnoho. Řepa se hodí jako příloha nebo do různých zeleninových salátů v kombinaci s výrazným sýrem.
<p>Omyté bulvy červené řepy stačí jen zabalit do alobalu. Celé...:)</p>
<p>Po hodině a třičtvrtě pečení na 200 stupňů ...</p>
<p>Jedna z variant, jak s pečenou červenou řepou naložit dál. Stačí ji oloupat, nakrájet na plátky nebo na kostičky a podávat třeba s listovým salátem, špenátem a grilovaným kozím sýrem.</p>