Recept

Topinky plněné sýrem z toustovače

Opéct se dá v podstatě jakékoliv pečivo, ale topinky z klasického pšenično-žitného kváskového chleba jsou jen jedny. A dají se připravit nejen v topinkovači.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Topinky, to je moje slabost. Ráda si opékám chleba. Občas ho opékám na pánvi na kostičky, které přidávám do krémových zeleninových polévek a salátů, jindy vytáhnu topinkovač a dělám klasické topinky “na sucho”, které pak potřu máslem nebo pokapu olivovým olejem, případně pomažu nějakou česnekovou pomazánkou.

Jsem ale bohužel přesně ten typ, co nevydrží na místě. A stát u topinkovače a hlídat, jestli jsem to nenastavila náhodou na moc? To mi není přirozené. Zatímco se peče topinka, tak jsem schopná napsat email, do toho pověsit prádlo, přečíst kousek knížky nebo vymýšlet těsto na moučník. Takže se mi logicky často stane, že mě probere až uhelný smrad.

Naštěstí jsem objevila to, že si lze topinku udělat v toustovači, kde se tak snadno nespálí … Navíc není na okrajích tak tvrdá a sýr je uvnitř rovnou krásně rozteklý …

Budete potřebovat

  • Krajíce kváskového pšenično-žitného chleba
  • Máslo
  • Plátky tvrdého sýra (Eidam, ementál, gouda)
  • Čerstvou zeleninu jako oblohu, sůl, pepř, olivový olej na pokapání

Postup

Vezměte dva krajíce chleba. Jeden namažte decentně máslem, druhý obložte sýrem a spojte. Dejte zapéct do toustovače. Na talíři doplňte o různé druhy zeleniny, které jsou zdrojem vlákniny a antioxidantů. Čím více barev, tím lépe.

Výsledkem je opečený křupavý chléb s lahodným horkým sýrem uvnitř… Rozhodně lepší než klasické trvanlivé tousty z bílé mouky, které většinou obsahují zbytečná aditiva.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...