Poměr jednotlivých ingrediencí si uzpůsobte podle toho, co od jídla očekáváte. Někdo preferuje více či méně masa, jiný zase méně rýže, ale více brokolice.
Zde je poměr, který jsem použila já na základě toho, kolik jsem zrovna měla ingrediencí.
Ingredience
1,5 hrnku suché rýže (s kulatozrnnou bude jídlo více lepivé, s basmati zase kypřejší)
2 větší cibule
Olivový olej nebo máslo Ghí
1/2 brokolice
300 g nasekaného masa (měla jsem vařené hovězí maso s vývaru)
Na dochucení sůl, pepř, drcený kmín, bylinková sůl, případně jiné oblíbené koření
Postup
Rýži uvařím podle toho, jaký typ zvolím. Rýži někdy nevařím, ale jednoduše ji upeču v troubě.
Cibuli nakrájím na drobno a pozvolna orestuji do zlatova. Pak k ní přidám v robotu posekanou brokolici. Ochutím a pár minut restuji. Brokolice musí zůstat hezky svěže zelená.
Přidám na drobno posekané maso, promíchám, pak vsypu rýži a znovu důkladně promíchám. Hotovo!
K tomuto jídlu dobře chutnají kyselé okurky nebo kvašená zelenina pickles.🙂